Calzone

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 Calzone este un fel de pizza, originala din Italia. Umplutura poate varia in functie de preferintele fiecaruia. Eu am folosit legume, branza, cascaval, sunca si pui. A fost delicioasa si se face destul de repede.

Ingrediente:

Blat:
200 ml apa calduta
350-400 g faina
2 linguri ulei
2 lingurite drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
Umplutura:
100 g spanac
1 rosie
3-4 ciuperci
1/2 ardei rosu
50 g branza
100 g cascaval
3 felii sunca
150 g piept de pui
sare,piper
3 linguri sos de rosii
busuioc
Mod de preparare:
Aluat:
Am folosit masina de paine: se toarna apa,uleiul si sarea,apoi faina,zaharul si drojdia. Se seteaza pe programul de framantare si dospire.
Manual:
Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se pun intr-un vas incapator,apoi se toarna treptat apa amestecata cu sare si ulei pana se obtine un aluat si se framanta pana se netezeste. Se lasa 30-40 minute la dospit,pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua. Fiecare bucata se intinde intr-un cerc de 26 cm. Se unge blatul cu sos de rosii si se presara sare,piper si putin busuioc uscat. In mijloc(sau pe o parte) se pune umplutura, adica spanac putin oparit, branzica, rosii, sunca( sau piept de pui ramas de la friptura sau fiert), ciuperci, ardei si cascaval.

 Se pliaza aluatul si se lipeste cu o furculita. Se pun „placintele” intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc pentru 40-45 min.

Se serveste calda.

You may also like

10 comentarii

  1. Am incercat toate retetele pe care le-ai postat, insa aceasta e favorita mea din categoria paste si pizza. Rapid, gustos, apetisant, intr-un cuvant pasiune, daca imi permiti sa folosesc cuvantul cheie al acestui blog (fara a fi acuzata de plagiat :)), glumesc).
    Multumesc ca imparti si ca ma (ne) inveti aceasta pasiune. Multe aprecieri din partea mea. 🙂
    P.S Astept retete noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *