Cupcakes „cosulet” cu ciocolata si cappuccino

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



  Aceasta reteta s-a nascut din dorinta de a face cupcakes originale, demne de a participa la concursul organizat de Kadia. Dupa cateva ore de gandire, in miez de noapte, mi-a venit ideea aceasta de a face niste cupcakes „cosulet” din foi de placinta. Rezultatul a fost pe masura, mie cel putin imi plac foarte mult, au un aspect placut :P. 
 Inainte de a pune in aplicatie aceasta idee am cautat bine pe internet ca nu cumva sa mai fie cineva care sa fi avut aceeasi inspiratie ca mine si nu am gasit pe nimeni, asa ca pot declara linistita, fara sa ma traga nimeni de manecuta, ca aceasta reteta si idee imi apartine, e creata de mine!

Ingrediente:
6 foi subtiri pentru placinte
2 oua
100 ml lapte
250 g zahar
100 g ciocolata neagra
100 ml ulei/unt
200 g faina
10 g praf de copt
2 linguri cacao
vanilie
50 g mascarpone
Frosting:
150 g unt
150 g mascarpone
100 g zahar pudra
150 ml smantana pentru frisca
1/2 pastaie vanilie
2 lingurite praf de cappucciono

12 bucati

Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga uleiul si se omogenizeaza. Ciocolata se topeste in cateva linguri lapte, apoi se adauga compozitiei lichide impreuna cu restul de lapte.
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza in compozitia lichida. Se adauga semintele de vanilie.
Fiecare foaie de placinta se impatureste in 3 pe latime, apoi se taie pe jumatate, formand dreptunghiuri.
In formele pentru muffins se pun dreptunghiurile din foi, formand „cosulete”. In fiecare se pun cate 2 linguri de aluat si in mijloc cate 1/2 lingurita mascarpone.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, la temperatura medie.
Frosting:
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga mascarponele scurs si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga praful de cappuccino(eu l-am pus pentru culoare) si semintele de vanilie.
Dupa racirea prajiturelelor se decoreaza cu frostingul rece, pus intr-un posh prevazut cu un capat de inox. Se pastreaza la rece. Se pot decora cu jumatati de biscuit si praf de cappuccino

Reteta originala by Andreea Dianu

 Follow Me on Pinterest

                                                                     
Print Friendly and PDF

You may also like

42 de comentarii

  1. Superb!!!!! Si pozele minunate…
    Sper sa nu fii suparata pe mine cu comentariul cu frostingul dar chiar ma ..irita vizual:))
    Iti apreciez mult blogul pt retetele tale si iti apreciez mult pozele care sunt de o calitate superiora.
    Bravo@@

    1. Bianca eu nu vreau sa mai continui discutia aceasta. O sa raman la aceasta denumire si la denumiri care dau numele unor preparate care sunt imprumutate 🙂

      Multumesc ca iti plac pozele si retetele!

    1. Mirela eu nu am vazut-o 🙂 Oricum eu o consider ideea mea asta dulce si nu am mai vazut-o nici sarata ca muffins. In schimb asa cosulet exista ideea, ca am folosit-o si eu la aceste mini-tarte: ttp://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2012/02/mini-tarte-cu-branza-spanac-si-marar.html

      Ma bucur ca iti place 🙂

    2. Chiar de la mini-tarte mi-a venit ideea si am baga intentionat pe google-imagini in engleza sa vad daca nu cumva exista sa nu imi asum ceva ce nu imi apartine si nu am gasit. Oricum multumesc ca m-ai atentionat 🙂

  2. Mirela, chiar daca exista undeva in lume, pe internet, oriunde altundeva ideea sau reteta, eu cred ca important este ca Andreei i-a iesit foarte bine, arata superb si ne-a adus o idee noua. Poate eu sau altcineva nu intram pe blogul respectiv si nu vedeam niciodata reteta, dar asa, ne-a adus-o Andreea in atentie 🙂

  3. Multumesc Teo pentru apreciere. Eu chiar am facut cautari pe internet, in engleza si in romana, sa vad daca nu cumva mai exista si nu am gasit nimic aseamanator, adica muffins in foi de placinta, doar mini-tarte ca cele pe care le-am facut si eu. Sincer nici nu stiu in ce limba e site-ul acela si nu stiam de existenta lui. Oricum eu stiu ca nu m-am inspirat din nicio reteta asemanatoare si imi este de ajuns, restul sa creada ce doreste. Nu e prima idee originala pe care o am (http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2011/10/prajitura-cu-mousse-de-ciocolata-alba.html), iar majoritatea retetelor sunt ale mele. Cine doreste crede, cine nu, asta e…

    Multumesc mult pentru vizita si pentru apreciere!

  4. Andreea, stii ce am invatat eu in ultima vreme? Ca nu conteaza parerea unor oameni care NU te cunosc sau doar te-au citit pe internet si au impresia ca stiu totul despre tine. Important este sa stii TU ce stii despre tine, sa ai TU o parerea buna despre munca ta si din punctul meu de vedere, ce faci tu aici, faci cu multa pasiune si asta e tot ce trebuie sa conteze!

    Sa stii ca iti vizitez blogul si te citesc, chiar daca nu las "dovezi solide" (vorba reclamei la mancarea de caine :)) respectiv comentarii 🙂 De cele mai multe ori nu imi permite timpul sa imi fac prezenta simtita, pentru ca asa e viata de mamica, super agitata 🙂 Insa ai un blog frumos si merita apreciat!

  5. I needed to thank you for this great read!! I absolutely enjoyed
    every bit of it. I've got you book marked to check out new things you post…

    Stop by my blog post – haine online

  6. I just want to say I’m all new to weblog and truly enjoyed your blog site. Very likely I’m likely to bookmark your blog post . You certainly have beneficial article content. Kudos for sharing with us your web page.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *