Mancare de legume cu orez

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn






  Imi place carnea, recunosc, chiar foarte mult, dar din cand in cand am o pofta teribila de legume. Mirosul de legume este inegalabil, iar eu am o slabiciune pentru acest miros ­čśŤ Asa s-a intamplat si acum cand aveam pofta sa mananc ceva doar cu legume, fara carnea care sa le anuleze gustul.
 Initial am vrut sa fac doar din legume, dar gandindu-ma cum sa o servesc, am zis ca cel mai bine e sa pun si putin orez. A iesit o mancarica delicioasa, pe care o puteti consuma in zilele de post sau nu.
  Probabil ca o sa imi spuneti ca orezul si cartofii nu merg impreuna, e adevarat, dar mie mi-a placut toata combinatia ­čÖé si in plus, daca nu vreti, puteti renunta la ei ­čÖé
Ingrediente:
1 dovlecel(~300g)
1 ardei rosu
2 cartofi potriviti
1 ceapa mare
1 morcov
1 ceasca orez
150-200 ml apa
2 linguri pasta de tomate/rosii in bulion/sos de rosii
sare,piper
marar
2-3 frunza busuioc
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien, cartofii rondele, ardeiul ,dovlecelul si cartofii cubulete. Intr-o cratita/tigaie se pun cateva linguri de ulei in care se pune ceapa si se caleste putin, apoi se adauga restul legumeleor, sare,piper, busuioc si marar. 
Legumele se inabuse 5-7 minute, amestecand din cand in cand, apoi se adauga orezul spalat si apa. 

Se fierbe 20-25 minute pana se inmoaie legumele si orezul este gata. Se adauga rosiile si se mai tine 5 minute pe foc, apoi se potrivest de sare si piper.
Se lasa in cratita inca 10 minut, apoi se serveste.

Pofta buna!!

Print Friendly and PDF

You may also like

Un comentariu

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *