Panna cotta cu ananas

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

  „Panna Cotta” este un desert italian, din regiunea Piedmont šŸ™‚ Este preparat din ingrediente simple: lapte, smantana lichida, zahar si gelatina šŸ™‚ Unde se poate modifica cate ceva este la modul de prezentare si la topping, jeleu, sos etc.
  Eu am ales de aceasta data sa il fac cu ananas si vanilie. Acest desert poate fi pregatit si pentru diabetici, inlocuind zaharul cu indulcitori.

Ingrediente:
150 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
150 ml lapte
10 g gelatina
100 g zahar
2 linguri apa rece
1 pastaie vanilie
Jeleu ananas:
50 g zahar
5 g gelatina
* Bogate in fibre, fructele Sun Food reprezinta o sursa importanta de vitamine! Pe langa vitamina C atat de necesara organismului, ananasul Sun Food este bogat in vitaminele B si E, Calciu si Magneziu pentru a-ti reda energia si, mai mult decat atat, ajuta foarte mult la dietele de slabire cu un continut redus de zahar: doar 5.4%!
Mod de preparare:
 Intr-o cratita se pune zaharul, laptele, semintele de vanilie si smantana pentru frisca si se pun pe foc mic. Se amesteca incontinuu pana se dizolva zaharul, dar compozitia nu trebuie sa fiarba, apoi se da deoparte.
 Gelatina hidratata in apa rece se pune la microunde pentru cateva secunde, apoi se adauga in fir subtire in compozitia lichida.
 Amestecul se repartizeaza in 3 pahare (eu am pus paharele in trei castronele si le-am inclinat) si se dau la frigider pentru 1-2 ore.

Jeleu de ananas:
Se scurge siropul de la ananas si se da deoparte. Daca aveti ananas rondele il taiati in cubulete mici( mai putin 2 rondele). Zaharul se pune intr-o cratita si se lasa sa se caramelizeze putin(pentru a da jeleului o culoare mai vie), apoi se adauga 2/3 din cantitatea de sirop si cubuletele de anans; se fierbe 4-5 minute, apoi se opreste focul.
   Gelatina se hidrateaza in 1 lingura de apa, iar dupa 10 minute se dizolva la microunde pentru cateva secunde. Gelatina se toarna in fir subtire in siropul de anans.
    Dupa 1-2 h, cand panna cotta este tare, se toarna jeleul de ananas, lasand putin spatiu. Se introduce din nou in frigider pana se intareste jeleul.
   Se decoreaza cu feliile ramase, taiate cubulete.

Print Friendly and PDF

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *