Pavlova cu crema de mascarpone si sos de mure

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


  Nu este o Pavlova perfecta, in sensul ca as fi vrut sa ramana alba in exterior, dar m-am bucurat sa vad ca in interior a ramas alba si pufoasa, iar in exterior crocanta. A fost delicioasa si cu aceasta ocazie am folosit si o parte din murele din congelator :)) Puteti sa folositi fructele voastre preferate, rezultatul va fi acelasi 🙂
Ingrediente:
5 albusuri
300 g zahar
1 lingura zeama de lamaie
un praf de sare
Crema:
150 ml frisca lichida
100 g mascarpone
100 g zahar pudra
1/2 pastaie de vanilie
Sos:
250 g mure congelate/fructe de padure
100 g zahar
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 150 grade C/treapta 2.
Albusurile de ou se pun intr-un bol uscat, fara urma de grasime si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 etape; nu se adauga urmatoarea cantitate de zahar panacand cel adaugat anterior nu este dizolvat. Pentru incorporarea si dizolvarea completa a zaharului trebuie sa mixati in jur de 20 minute. La sfarsit se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza. Tava se tapeteaza cu hartie de copt si se formeaza 3 cercuri de albus. In mijlocul fiecarui cerc se face cate o adancitura, lasand marginile mai inalte.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coace tim de 1h-1h.20min la 100 grade C/treapta1. Se lasa sa se raceasca cu usa intredeschisa.
Frisca se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga vanilia si mascarpone si se omogenizeaza.
Fructele congelate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 50 ml apa si se fierb la foc mic pana se obtine un sos legat.
Asamblare:
In fiecare adancitura se pune 1/3 din crema, apoi fructe si sos. Eu am facut una si cu kiwi, la sos am procedat la fel.

Print
Friendly and PDF

You may also like

14 comentarii

  1. Albusurile astea! Ma scot din minti! :))
    Ti-a iesit foarte bine, crocanta-necrocanta, arata intr-un mare fel si se vede dupa textura ca e gustoasa. Ma duc sa-nghit un macaron crapat si sa-mi pun pofta in cui! 🙂
    Te pup draga mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *