Piept de pui cu mascarpone

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



   Astazi va propun o reteta pe care o puteti prepara pentru pranz sau cina 🙂 Va spun ca trebuie sa incercati  neaparat pentru ca este absolut delicios, branza mascarpone ii da un gust special 🙂

Ingrediente:

1 piept de pui (~450 g)
2 cepe
1 ardei rosu
1 morcov potrivit
3-4 ciuperci
cateva frunze de spanac (optional, eu le-am pus pentru culoare)
250 ml supa de pui/apa
2 linguri pasta de tomate
2 linguri smantana(20%grasime)=~75 g
2 linguri mascarpone =~75 g
1 lingura amidon
sare,piper
marar

3 portii
 

Mod de preparare:
Ceapa se taie julien, ardeiul cubulete, morcovul betisoare sau cubulete, ciupercile felii, iar spanacul se rupe in bucatale. Puiul se taie bucati potrivite, se sareaza si se pipereaza.
Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei si se pun legumele; se calesc pana se inmoaie putin ceapa, apoi se adauga puiul.
 Se adauga apa/supa si se fierbe 10 minute pana cand legumele sunt aproape facute si se adauga pasta de tomate; se mai fierbe 5 minute. Smantana se amesteca cu mascarponele, amidonul si cateva linguri din sosul fierbinte; se amesteca bine, apoi se toarna in fir subtire in cratita. Se lasa pe foc 5 minute, apoi se da deoparte, se condimenteaza si se asezoneaza cu marar.
Se serveste alaturi de paste fierte al dente. 

                                                     Feliile de paine sunt puse pentru aspect, nu aveti nevoie de paine 😛

Print Friendly and PDF

Follow Me on Pinterest

You may also like

7 comentarii

  1. salutari va zic eu ca e mancare reala e papa reala nu e faic mancati mancati pofta sa aveeti mancarea sa traiasca oamenii sa fie animalele sa rada patranjelu sa cada soarele sa rasara ca e buna e reala
    catalin oxford

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *