Cheesecake zebra, cu vanilie si capsune

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
  Stiu ca in perioada asta se face pasca cu branza si nu cheesecake, dar ce sa fac daca aceasta minunatie sta in topul prajiturilor preferate?!  E clar, atunci cand il fac nu apuca sa stea prea mult in frigider si nici vorba sa treaca de o zi :)) e pur si simplu devorat si devorarea se face pe principiul „mananca cine apuca” :)) asa se face ca eu am apucat doar jumatate dintr-o feliute *__*. Explicatia a fost: „de ce ai facut unul asa mic, nu stii ca asta ne place cel mai mult? „

  Am preparat minunatia asta din doua motive, unul sa il inscriu intr-un concurs minunat, cu premii aromate si al doilea pentru ca una dintre colegele mele imi tot zice de 2-3 saptamani ca vrea o tarta cu capsuni, tarta nu i-am facut, dar i-am dus cheesecake cu capsuni, care i-a placut din ce am vazut eu :))
 Stiti deja ca mai am deserturi  „zebra” pe blog, adica chec, inghetata acum avem si cheesecake.
Ingrediente:
Blat/baza:
120 g biscuiti
110 g unt
2 linguri cacao
Umplutura:
3 oua
200 g zahar
450 g crema de branza
60 ml smantana pentru frisca
70 g smantana fermentata grasa
2 linguri amidon
1/2 pastaie vanilie
250 g capsune


Tava cu diametrul de 18 cm
 
Decor:
100 g capsuni
ciocolata alba

Mod de preparare:
Blat:
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuiti. Se da la rece.

Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga crema de branza, smantana lichida si cea fermentata si extractul de vanilie; se omogenizeaza. La sfarsit se adauga amidonul.

Intr-un blender se pun capsunele spalate si taiate si se fac piure. Compozitia pentru umplutura se imparte in doua parti, in una se adauga capsunile si se omogenizeaza.
In mijlocul tavii se pune o lingura din compozitia simpla, apoi,tot in mijloc, se pune o lingura din compozitia roz si tot asa pana se termina ambele compozitii. 

 Deasupra se pun 3 capsuni taiate felii.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la temperatura medie-mica.

Cheesecakeul ese gata atunci cand umplutura este inchegata, inclusiva in mijloc (in mijloc este putin mai moale decat pe margini, dar este bine asa, se va intarii dupa racire). Se lasa sa se raceasca in cuptor apoi se transfera pe un platou, se decoreaza cu ciocolata tocata si capsune proaspate. Se pastreaza la frigider.

You may also like

20 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *