Stiu ca in perioada asta se face pasca cu branza si nu cheesecake, dar ce sa fac daca aceasta minunatie sta in topul prajiturilor preferate?! E clar, atunci cand il fac nu apuca sa stea prea mult in frigider si nici vorba sa treaca de o zi :)) e pur si simplu devorat si devorarea se face pe principiul “mananca cine apuca” :)) asa se face ca eu am apucat doar jumatate dintr-o feliute *__*. Explicatia a fost: “de ce ai facut unul asa mic, nu stii ca asta ne place cel mai mult? “
Am preparat minunatia asta din doua motive, unul sa il inscriu intr-un concurs minunat, cu premii aromate si al doilea pentru ca una dintre colegele mele imi tot zice de 2-3 saptamani ca vrea o tarta cu capsuni, tarta nu i-am facut, dar i-am dus cheesecake cu capsuni, care i-a placut din ce am vazut eu :))
Ingrediente:
Blat/baza:
120 g biscuiti
110 g unt
2 linguri cacao
Umplutura:
3 oua
200 g zahar
450 g crema de branza
60 ml smantana pentru frisca
70 g smantana fermentata grasa
2 linguri amidon
1/2 pastaie vanilie
250 g capsune
Tava cu diametrul de 18 cm
Decor:
100 g capsuni
ciocolata alba
Mod de preparare:
Blat:
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuiti. Se da la rece.
Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana si dubleaza volumul si zaharul este dizolvat, apoi se adauga crema de branza, smantana lichida si cea fermentata si extractul de vanilie; se omogenizeaza. La sfarsit se adauga amidonul.
Intr-un blender se pun capsunele spalate si taiate si se fac piure. Compozitia pentru umplutura se imparte in doua parti, in una se adauga capsunile si se omogenizeaza.
In mijlocul tavii se pune o lingura din compozitia simpla, apoi,tot in mijloc, se pune o lingura din compozitia roz si tot asa pana se termina ambele compozitii.
Deasupra se pun 3 capsuni taiate felii.
Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la temperatura medie-mica.
Cheesecakeul ese gata atunci cand umplutura este inchegata, inclusiva in mijloc (in mijloc este putin mai moale decat pe margini, dar este bine asa, se va intarii dupa racire). Se lasa sa se raceasca in cuptor apoi se transfera pe un platou, se decoreaza cu ciocolata tocata si capsune proaspate. Se pastreaza la frigider.
20 de comentarii
Hmmmmm, ce bine arata ! As servi si eu o felie…
pupici
Multumesc Lia, este bun foc 🙂
Foarte bine arata si ce culoare frumoasa are!
Multumesc Crostina. Am luat niste capsuni foarte bune asa ca le-am gasit repede intrebuintare:)
Pup1
Arata foarte bine,si eu sunt fana a cheesecake-urilor.
Te invit la giveway http://bucatepealese.blogspot.com/2012/03/giveway-de-paste.html
Pupici!
Arata demential si ma gandesc si ce bun trebuie sa fie.
Multumesc Mimmi!
Multumesc Micule, este foarte bunn!
foarte bine arata! bafta la concurs :*
Multumesc Emily, sa fie!
Ce tare! Ne-am axat pe cheesecake-uri la concurs! :)) Hai ca il postez si eu pe al meu in seara asta! :)) Pup!
Asa e Andreea :)) pai ce sa facem daca sunt bune, bune, bune…
yummy, ce bine arata..
Multumesc!
bafta la concurs !
Multumesc Mandala!
waw..waw…
Me ha encantado la idea….felicidades pot el blog
Un saludo
Miguel
lareposteriademiguel.blogspot.com
Gracias.
Y tu tienes un blog muy bonito.
Mmm, un adevarat deliciu!!!Aromat si super delicios!Pup!
Arata super! Sunt sigura ca este delicioas!
…si foarte binevenit pe vremea asta