Ciorba de urzici cu omleta

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



  Ciorbita asta e facuta inainte de sarbatori, dar nu am apucat sa o pun inainte si apoi au venit alte retete šŸ˜‰ Stiu ca este foarte posibil sa nu mai gasiti urzici, dar merge la fel de bine cu loboda, asa ca o puteti face cu loboda, care se mai gaseste la piata. 
   Eu ador ciorbitele/borsurile de acest gen, in special de loboda si urzici šŸ˜‰  Si unde mai punem ca sunt si foarte bune pentru organism. Primavara este generoasa si ne ofera cele mai bune legume si este pacat sa nu profitam de ele.
  Se serveste cu omleta si smantana sau simpla, dupa gusturile fiecaruia  šŸ˜‰

Ingrediente:
urzici/loboda
1 ceapa
1/2 ardei
1 morcov
bors/ otet
sare, piper
patrunjel
Omleta:
2 oua
1 lingura apa
2 fire ceapa verde
sare, piper
Mod de preparare:
Urzicile se curata si se opresc doar frunzele; se spala in mai multe ape. Intr-o cratita se pune apa cu sare si in momentul in care clocoteste se adauga urzicile si se lasa 5 minute, apoi se scot, se trec pe sub un jet de apa rece, se storc bine de apa si se toaca marunt.
Intr-o oale se pun 2-3 linguri ulei si se calesc legumele tocate, apoi se adauga urzicile si 1.5-2 litri apa. Se fierbe pe foc mic, iar cand legumele sunt moi se adauga condimentele si bors/otet dupa gust.
Omleta:
Ouale se bat cu sare, piper si 1 lingura de apa, apoi se adauga ceapa verde tocata. Intr-o oala de teflon se pune o lingura de ulei si se incinge bine; se pun ouale si se lasa 1-2 minute pe o parte, apoi se intoarce cu grija pe cealalta parte (nu o sa fie prea multe probleme deoarece omleta o sa fie subtire si nu se rupe la intoarcere) si se mai lasa 1 minut. Omleta se rastoarna pe un platou si se ruleaza, apoi se taie feliute subtiri.
Ciorba se serveste cu smantana si fasii de omleta.

You may also like

7 comentarii

  1. De cand au aparut urzicile fac non stop tot ce prind din ele ciorba ,tocanite,piureuri,etc…am un obsedat de vitamine in familie care vrea sa-si faca plinul in primavara asta, asa ca e musai.
    Eram in pana de idei si varianta ta sigur n-am incercat-o ,suna super bine cu omleta,deci,asadar si prin urmare e urmatoarea pe lista.Numa' sa-mi treaca besicile dobandite de la prepararile anterioare, si ma ''leg ''de dansa:-))
    Foarte faina prezentarea Andreea,ca de obicei.
    Puszici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *