Melci cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
 

  V-am mai spus ca iubesc primavara? Cred ca da *__*. Nu o iubesc, o ador, e cel mai frumos anotimp, cand totul revine la viata. Stiu ca frumusetea primaverii se datoreaza si faptului ca exista iarna šŸ™‚ E atat de frumos sa vezi cum totul renaste, sa vezi pomii cum inmuguresc si apoi infloresc *__* E frumos ca simti aerul tare cu mireasma de flori…totul e frumos si de aceea o ador. Imi place atat de mult culoarea verde si galben, in natura vorbind, incat Tea Party-ul din aceasta luna este pe sufletul meu *__*.
  Pentru asta am pregatit niste melci cu ciocolata deliciosi, care merg de minune dimineata la un ceai, sau cu o cana de lapte, dupa preferinte šŸ™‚

Aluat:
300 g faina
60 ml lapte
50 g unt
2 galb
80 g zahar
7 g drojdie uscata
Umplutura:
100 g ciocolata neagra
50 ml lapte
30 ml apa fierbine
50 g bobite de ciocolata(optional)
Mod de preparare:
   In primul rand toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un vas incapator se pune faina cernuta, cu un praf de sare si drojdia uscata si se amesteca.
   Untul, laptele si zaharul se pun intr-o cratita si se pun pe foc mic pana se topeste untul si se lasa deoparte sa se racoreasca putin. Cand amestecul este caldut se amesteca cu galbenusurile. 

  In faina se face o adancitura si se pune amestecul lichid. Se adauga coaja rasa de lamaie si estenta. Cu un tel sau o lingura de lemn se amesteca usor cat se poate, apoi se framanta cu mainile pana se incorporeaza toata faina. Aluatul se pune pe o masa de lemn si se framanta 10 minute (fara faina) pana obtinem un aluat neted si elastic.

   Aluatul se pune intr-un vas incapator, se presara putina faina si se inveleste intr-un prosop de bucatarie si se pune intr-un loc calduros, fara curenti de aer, timp de o ora sau pana isi dubleaza volumul.
  Ciocolata rupta bucati se pun pe bain-marie impreuna cu laptele, pana se topeste, apoi se trage deoparte si se adauga treptat apa fierbinte, amestecand incontinuu.
   Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru si se intinde intr-un dreptunghi. Se pune umplutura pe toata suprafata (la distanta de vreo 2-3 cm de margini) si se presara bobite de ciocolata.
 
   Se ruleaza cat mai strans, apoi, cu ajutorul unei ate de bucatarie, se taie rulouri de vreun cm grosime. Rulourile se lasa 15 minute intr-un loc caldut.
  Apoi se pun in cuptorul preincalzit, la temperatura medie, pana se rumenesc usor.

You may also like

11 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *