Mini tarte cu pui si rosii





     Aceste tarte se fac foarte rapid si merg foarte bine atat calde cat si reci. Stau foarte bine pe masa de Paste sau atunci cand aveti o petrecere, mai ales pentru copii. De asemenea se pot face pe micul dejun šŸ™‚

     

Ingrediente:
400 g aluat foietaj
1 cutie rosii cuburi Sun Food
300 g piept de pui
2 fire de ceapa verde
1 ou
1 lingura smantana
1 lingura lapte
sare, piper

*Rosiile Sun Food:

Bogate in antioxidanti, vitamina A, vitamina C si, nu in ultimul rand, licopen, despre care se spune ca previne aparitia cancerului, rosiile nu trebuie sa lipseasca din alimentatia ta zilnica.
Informatii nutritionale/100g: 12 kcal, 1.1 g proteine, 0 g lipide, 3.2 g carbohidrati.
Ingrediente:
rosii decojite, suc de rosii, sare

Mod de preparare:
Aluatul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei.
Pieptul de pui se taie cubulete si se condimenteaza dupa gust, apoi se rumeneste in 2 linguri ulei (sau il fierbeti daca vreti sa ie mai sanatos), apoi se scoate intr-un castron , se lasa sa se racoreasca si se apoi se taie bucatele mici.
Rosile se pun intr-o strecuratoare pentru a elimina sucul de rosii ; trebuie sa pastram doar cubuletele de rosii (sosul se pune intr-n borcan si se foloseste la alte preparate).
Ceapa se taie potrivit, atat partea alba cat si cea verde si se pune in tigaie impreuna cu bucatelele de pui, cuburile de rosii, sare si piper. Se amesteca putin, apoi se pune amestecul intr-un bol.

Aluatul se taie in patrate de 9×9 cm. Restul se taie in fasii subtiri. Formele de muffin se ung cu unt si se tapeteaza cu faina (pentru a scoate mai usor mini tartele se pune un cerculet de hartie de copt pe fundul formelor.
In forme se aseaza aluatul, apoi cate o lingura din umplutura. 

Oul se bate cu sare,piper, lape si smantana si se pune cate 1/2 lingura peste umplutura de pui. Marginile de aluat se pot intoarce in interior sau se lasa asa. Cu ajutorul fasiilor de aluat facem un grilaj deasupra.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute sau pana cand se rumenesc. Se lasa sa se racoreasca putin, apoi se scot din forma si se servesc alaturi de o salata sau simple, ca aperitiv.

Print Friendly and PDF

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.