Cake pops

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
  
 Bomboane din blat de prajitura, care trebuie sa fie pe bat, dar cum nu am gasit de cumparat le-am lasat fara bat. Sunt usor de facut si perfecte pentru copii. Puteti sa folositi orice blat de prajitura, chiar resturi daca aveti ramase de la vreo petrecere šŸ˜‰
Ingrediente:
3 oua
150 g zahar
50 g unt
180 g faina
10 g praf de copt
Vanilie
100 g mure
1 avocaado
100 g crema de branza
150 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
50 ml apa
Mod de preparare:
  Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si piureul de avocado si se omogenizeaza.
  Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza deasupra murele. Se coace la temperatura medie pana trece testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.
  Prajitura taiata bucatele se pune inrobotul de bucatarie si se marunteste, apoi se adauga crema de branza. Din compozitie se formeaza bilute.
  Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, apoi se adauga apa fierbine amestecand incontinuu pana devine lucioasa.
  Bilutele se trec prin ciocolata topita si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce se racesc putin se pot trasa linii de ciocolata. Se poate presara ciocolata rasa. Se pastreaza la frigider.
Follow Me on Pinterest

You may also like

20 de comentarii

  1. Sunt absolut delicioase! Am facut si noi in vikend o astfel de dulcegarie dulce cu ricotta. i-a placut maxim lui Eduard. Dar ale tale arata si spectaculos! pupici cu drag!

    1. Multumesc Ophelia, evoluez si eu odata cu trecerea timpului. Astea sunt poze mai vechi, am altele care imi plac mai mult, asteapta la rand alaturi de retete šŸ™‚

      Pup!

  2. Deci ai niste prajituri cu cioco demor ,o intrebare am pt praji ciocolatosa imi spui sosul ca arata in mare fel, si mie imi plac mult praji umede am facut si eu zilele trecute o Brownie si a iesit uscata poate ma ajuti si pe mine cu un sfat am pus cico cu lapte. pupici

    1. Anonim ma bucur ca iti plac retetutele mele de prajituri cu ciocolata šŸ™‚ Mai am cateva in asteptare super delicioase si o brownie exact pe gustul tau(daca zici ca iti plac cele umede, la fel ca mie). Daca te referi la prajitura de aici:http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2010/08/prajitura-super-ciocolatoasa.html sosul este unul simplu, din ciocolata topita cu putin lapte, adica o glazura. Daca respecti intocmai reteta o sa ai o prajitura foarte umeda si delicioasa.
      In general daca vrei sa ai o prajitura cu ciocolata, umeda, trebuie sa mai reduci din timpul de coacere(prajitura trebuie sa fie putin moale in mijloc) si sa pui mai putina faina.
      Promit ca zilele urmatoare, poate chiar in weeken revin cu reteta de brownie, cea mai buna mancata de mine šŸ˜‰ asa ca stai pe aproape :8
      Te pup!

  3. Abia astept numar zilele pana sambata, imi spui tu cata faina sa pun. de prajitura de cicolata ziceam, dar si de brownies, de toate prajituricile tale ca sa nu mai spun de torturi de fapt imi place tot ce faci, faci minunat si mai ales la varsta ta(da prajiturile umede imi plac,chiar si torturile )
    multumesc Gaby (anonimul de mai sus)

  4. Suna foarte bine reteta si imi imaginez ca sunt foarte bune… O sugestie pentru betisoare, eu folosesc bete de frigarui, din lemn, care se gasesc la aproape orice supermarket šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *