Bomboane din blat de prajitura, care trebuie sa fie pe bat, dar cum nu am gasit de cumparat le-am lasat fara bat. Sunt usor de facut si perfecte pentru copii. Puteti sa folositi orice blat de prajitura, chiar resturi daca aveti ramase de la vreo petrecere š
Ingrediente:
3 oua
150 g zahar
50 g unt
180 g faina
10 g praf de copt
Vanilie
100 g mure
1 avocaado
100 g crema de branza
150 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
50 ml apa
Mod de preparare:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul,apoi se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitia anterioara. Se adauga esenta de vanilie si piureul de avocado si se omogenizeaza.
Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se aseaza deasupra murele. Se coace la temperatura medie pana trece testul scobitorii, apoi se lasa sa se raceasca.
Prajitura taiata bucatele se pune inrobotul de bucatarie si se marunteste, apoi se adauga crema de branza. Din compozitie se formeaza bilute.
Ciocolata se topeste impreuna cu frisca lichida, apoi se adauga apa fierbine amestecand incontinuu pana devine lucioasa.
20 de comentarii
Cu bat sau fara , sunt grozav de bune !!! š
Multumesc Cat š sunt delicioase š
Foarte bine arata cake pops-urile tale. Delicios de ciocolatoase! š Pozele spun totul despre ele. Felicitari!
Multumesc Polina š Ma bucur ca iti plac pozicile ;P
ti-au iesit minunate!!!!!
puuup
Multumesc Miha :*
Sunt absolut delicioase! Am facut si noi in vikend o astfel de dulcegarie dulce cu ricotta. i-a placut maxim lui Eduard. Dar ale tale arata si spectaculos! pupici cu drag!
Anto sunt sigura ca ale voastre arata delicios si sunt foarte bune, mai ales daca a stat Edutu prin preajma. Pupici pentru amandoi :*
superbeee! Nu stiu cum faci, dar pozele de pe blogul tau sunt din ce in ce mai frumoase! pupici!
Multumesc Ophelia, evoluez si eu odata cu trecerea timpului. Astea sunt poze mai vechi, am altele care imi plac mai mult, asteapta la rand alaturi de retete š
Pup!
Super frumoase ! La favorite cu ele !:)
Adina ma bucur ca iti plac š Poti sa folosesti orice fel de blat, nu trebuie sa respecti reteta intocmai š
Deci ai niste prajituri cu cioco demor ,o intrebare am pt praji ciocolatosa imi spui sosul ca arata in mare fel, si mie imi plac mult praji umede am facut si eu zilele trecute o Brownie si a iesit uscata poate ma ajuti si pe mine cu un sfat am pus cico cu lapte. pupici
Anonim ma bucur ca iti plac retetutele mele de prajituri cu ciocolata š Mai am cateva in asteptare super delicioase si o brownie exact pe gustul tau(daca zici ca iti plac cele umede, la fel ca mie). Daca te referi la prajitura de aici:http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/2010/08/prajitura-super-ciocolatoasa.html sosul este unul simplu, din ciocolata topita cu putin lapte, adica o glazura. Daca respecti intocmai reteta o sa ai o prajitura foarte umeda si delicioasa.
In general daca vrei sa ai o prajitura cu ciocolata, umeda, trebuie sa mai reduci din timpul de coacere(prajitura trebuie sa fie putin moale in mijloc) si sa pui mai putina faina.
Promit ca zilele urmatoare, poate chiar in weeken revin cu reteta de brownie, cea mai buna mancata de mine š asa ca stai pe aproape :8
Te pup!
Abia astept numar zilele pana sambata, imi spui tu cata faina sa pun. de prajitura de cicolata ziceam, dar si de brownies, de toate prajituricile tale ca sa nu mai spun de torturi de fapt imi place tot ce faci, faci minunat si mai ales la varsta ta(da prajiturile umede imi plac,chiar si torturile )
multumesc Gaby (anonimul de mai sus)
Suna foarte bine reteta si imi imaginez ca sunt foarte bune… O sugestie pentru betisoare, eu folosesc bete de frigarui, din lemn, care se gasesc la aproape orice supermarket š
Oana am incercat si asa, dar parca nu imi plac, vreau din alea albe š
Te pup!
Sunt "to die for", pe cuvant, si asta numai dupa cum arata š
Tare dragalse , perfecte la "reciclat" blat de tort .
Andreea, cred ca poti sa cumperi betisoare albe de la DM! Eu acolo am gasit