Ciorba de legume cu orez

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

      Am facut ciorbita asta de foarte mult timp, dar fiindca a fost asa cald nu am gasit momentul potrivit sa o postez šŸ™‚ Am zis ca nu mananca nimeni o ciorbita calda la asa temperaturi, dar astazi si maine vremea e urata si ploioasa. 
  Ciorbita asta este perfecta pentru o astfel de vreme. Mie imi place foarte mult si pun in ea tot felul de legume, pe care le am la indemana (daca vreti puteti scoate o leguma, care nu va place, sau puteti sa adaugati alte legume).

Ingrediente:
2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 dovlecel
3 cartofi
100 g orez
bors
sare, piper
patrunjel
2,5-3 l apa
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien sau cubulte, ardeiul, morcovul si dovlecelul cubulete, iar morcovul rondele. Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei, apoi se adauga ceapa, ardeiul si morcovul. Se calesc putin impreuna, apoi se adauga apa si condimentele. Se fierb 15 minute, apoi se adauga cartofii, dovlecelul si orezul spalat. Se fierbe ciorbita pana sunt fierte legumele (orezul poate sa nu fie complet fiert deoarece dupa oprirea focului se lasa putin deoparte sa „infloreasca”.
Spre sfarsit se adauga borsul, se condimenteaza dupa gust si se pune patrunjelul/leusteanul tocat. 
Pofta buna!!!

 Follow Me on Pinterest

You may also like

25 de comentarii

  1. E minunata ciorbica pe care ai facut-o tu aici. Eu as manca asa o bunatate pe orice vreme. N-am mai facut de mult un borsulet. Mi-ai dat o idee buna. Chiar vorbeam cu puiu si ne gandeam ce ciorbica sa fac.

  2. Andreea ma uit la bolul tau cu ciorba si parca ma vad la masa savurandu-l.Arata asa de bine?
    Fac si eu,dar oare o sa-mi iasa la fel de apetisant ca si al tau?Am mereu tendinta sa mai pun,sa mai adaug,sa mai iau… si apoi gata, deraiez de la ''subiect''.
    Insa de data asta incerc sa ma stapanesc caci vreau ciorbita ca a ta!!!
    Prezentare de vis,ca de obicei.
    Bravo!!!
    Puszcel :-))

  3. Am facut de doua ori ciorbita asta pana acum si e fabuloasa!! Cu smantana de la tarani, mananci pana crapi! šŸ™‚

    1. Nicoleta ma bucur tare mult ca iti place šŸ˜‰ si eu numai din asta as manca šŸ™‚ este foarte buna si la temperatura camerei daca este cald afara šŸ™‚ Cu smantana nu am incercat, dar e o idee buna!

      Te pup!

  4. Am incercat reteta eu si sotul meu putin adaptata in sensul ca: nu am avut dovlecei si am folosit varza de bruxelles. Nu am avut bors si la fiecare portie in farfurie am stors putina zeama de lime.
    Este excelenta reteta si foarte hranitoare (ciorba a iesit destuld e consistenta nu e subtire, depinde cata apa pui), mai ales in aceasta perioada dupa sarbatori cand am vrea sa mancam ceva mai usor.

  5. Supeeeer! Astăzi o fac și eu šŸ˜€ M-am trezit de dimineață cu poftă de ciorbiță și mai ales ca e post šŸ˜” Sper să-mi iasă la fel de frumoasă și să fie delicioasă așa cum arată in poză !! 8->

  6. Eheeee, bine ne-am regasit! A trecut ceva vreme si intre timp nu ai sa crezi ce porcarii am tot mancat. Intr-un final am reusit sa gasesc curajul sa imi gatesc, si bineinteles ca am si executat reteta asta. Intestinele si stomacul danseaza si canta atat de incantate sunt, iar corpul odata cu ele si restul celulelor din corp surad la bogatia de vitamine, se bucura intr-adevar ca au scapat de fainoase cel putin la pranz si/sau seara si produse de patiserie la temperaturi inalte si fara valoare nutritiva.

    Multumiri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *