Cupcakes cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
  E weekend asa ca va poftesc la cupcakes cu multaaaaaaa ciocolata. E adevarat ca sunt facuti de mult timp, dar dintr-un motiv sau altul nu au apucat sa sa fie postati pana acum šŸ˜‰ Am promis multor persoane ca pun reteta si nu m-am tinut de promisiune, asa ca acum ma revansez.
  Eu zic ca este un desert usor de facut( daca tot e cald, sa nu stam prea mult prin bucatarie), iar aspectul elegant se potriveste in orice situatie.

Ingrediente:
2 oua
130 g unt
200 g zahar
150 g ciocolata neagra
2 linguri cacao
150 g faina
10 g praf de copt
5 biscuiti oreo (optional)
nuci(optional)
esenta de vanilie
Crema ganache:
200 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Untul taiat cubulete se topeste impreuna cu ciocolata rupta bucati. 
 Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amestecul de unt si ciocolata. Faina se amesteca cu praful de copt si cacao si se adauga treptat la compozitia lichida. Se adauga esenta de vanilie si se omogenizeaza. 
   Tava pentru cupcakes se tapeteaza cu hartiute speciale si se umplu formele 2/3 (eu pun cate o cupa pentru inghetata). In fiecare cupcake am pus cate 1/4 biscuit oreo si nuci tocate.
   Se coc in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, la temperatuta medie, apoi se lasa sa se racoreasca.
Crema ganache:
150 ml frisca si ciocolata bucati se pun intr-un vas si apoi se pune pe bain-marie pana se topeste ciocolata. Se lasa crema la frigider pentr 1=2 ore, apoi se mixeaza, adaugand treptat restul de frisca. Trebuie sa obtineti o crema densa si cremoasa.
Se decoreaza cupcakes cu crema ganache si floricele din fondant sau ciocolata rasa.

You may also like

19 comentarii

  1. Foarte dragute! Eu abia azi le-am vazut. Neaparat trebuie sa-ti mai dau niste decoratiuni, arata prea bine in pozele si preparatele tale šŸ™‚ Pupici!

    1. Multumesc Andie, esti o draguta šŸ™‚ Mai am din tura trecuta, le pastrez sa fac cupcakes pentru sfarsitul de an sa le duc la scoala.

      Pupici!

    1. Multumesc Angelica, esti tu draguta ca de obicei šŸ™‚ nu e cine stie ce, sunt altii care merita laudele astea, cu poza chiar fff bune šŸ™‚

      Te pup!

  2. Văd că ai multe reÅ£ete pe bază de ciocolată. Ce marcă de ciocolată recomanzi (m-ar interesa cel mai bun raport calitate-preÅ£, avĆ¢nd ca reper un nivel calitativ superior)? Spre exemplu, pentru mĆ¢ncat, eu aş da cel mai bun raport la Heidi 75% (cu alune de pădure), dar pentru gătit aş fi interesat de un feed-back.

    1. Anonim eu am incercat multe tipuri de ciocolata, toate amarui. In ultimul timp folosesc Schogetten Dark, care are un pret bun(pana in 3 lei la Lidl) si se comporta foarte bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *