Inghetata de ananas

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

  Astazi avem inghetata, prima inghetata din acest an 😉 Este o inghetata simpla si racoritoare, potrivita pentru zilele calduroase pe care le vom avea. Puteti sa adaugati si nuci tocate sau fistic.
  Pentru mai multe retete de inghetata, accesati acest link 🙂 Cu siguranta vara aceasta o sa incerc multe combinatii de inghetata ^-^

Ingrediente:
1 cutie ananas bucati
250 ml frisca lichida
100 g iaurt grecesc (10%grasime)
150 g ricotta
50 g lapte condensat
4 linguri zahar
Ananas caramelizat:
1/2 cutie ananas rondele
2 linguri zahar
caramel
nuci tocate(optional)


Consumul de fructe iti aduce foarte multe beneficii, de la ridicarea nivelului energiei pana la antioxidantii naturali si aportul de vitamine atat de necesare pentru o viata sanatoasa! Bogate in fibre, fructele Sun Food reprezinta o sursa importanta de vitamine! Pe langa vitamina C atat de necesara organismului, ananasul Sun Food este bogat in vitaminele B si E, Calciu si Magneziu pentru a-ti reda energia si, mai mult decat atat, ajuta foarte mult la dietele de slabire cu un continut redus de zahar: doar 5.4%!

Mod de preparare:
Ananasul bucati se pune intr-un blender impreuna cu 150 ml sirop de la compot si se face piure, apoi se adauga iaurtul amestecat cu zaharul, branza si laptele condensat. Se mixeaza bine si se lasa deoparte.
Separat se mixeaza frisca, apoi se adauga amestecul de ananas si se omogenizeaza. Vasul se acopera si se pune in congelator. La fiecare 40-60 minute se scoate vasul si se mixeaza compozitia pentru a sparge acele de gheata. Acest procedeu se repeta de 3 ori, dupa a treia mixare inghetata se pune intr-o tava.bol metalic, se acopera si se lasa sa se intareasca.
Inainte de servire se lasa 15 minute la temperatura camerei. Se serveste alaturi de caramel si ananas caramelizatt.
Ananas caramelizat:
Pe un gratar pentru aragaz sau intr-o tigaie se presara 2 linguri de zahar, apoi se pun feliile de ananas scurse si uscate cu ajutorul servetelor de hartie. Se lasa sa se carammelizeze, intorcandu-se pe ambele parti. Se scoate pe o farfurie

Follow Me on Pinterest

You may also like

4 comentarii

  1. nici nu vreau sa ma gandesc cat de buna e, ananasul este unul din fructele mele preferate, mai ales daca este proaspat, iar faptul ca ai adaugat si caramel deasupra inghetatei ma face sa inebunesc de pofta!!!Cele mai mari regrete ale mele sunt ca nu poti simti savoarea prin monitor si ca nu prea am voie inghetata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *