Pancakes cu ciocolata si capsune


   Ce pot sa spun despre aceste pancakes?! Doar ca sunt minunate, fine si chiar “elegante” in acest cadru šŸ˜‰ La imaginile sa va convinga sa le incercati šŸ™‚

   Le puteti asambla si cate 3 daca aveti musafiri sau chiar individual. Pentru umplutura puteti amesteca frisca batuta cu niste crema de branza si putin zahar pudra, merge perfect šŸ˜‰

Ingrediente:
2 oua separate
150 g zahar
100 ml lapte
80 ml frisca lichida
50 ml ulei
140 g faina
10 g praf de copt
50 g cacao
vanilie
Sos de ciocolata:
50 ml apa
50 g zahar
50 g ciocolata
1 lingurita amidon
2 linguri cacao
+250-300 g capsune
150 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul, apoi se adauga ingredientele lichide. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua; amestecul se cerne in compozitia lichida si se omogenizeaza; la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma.
O tigaie de teflon se incinge bine si se unge cu putin unt/ulei. Se pun o jumatate de polonic din compozitie si i se da o forma rotunda. Se lasa un minut sau pana cand apar la suprafata gaurele, apoi se intoarce pentru o jumatate de minut pe cealalta parte. Clatitele se aseaza una peste alta pentru a se pastra temperatura.
Sos de ciocolata:
Intr-o craticioara se pune apa si zaharul si se fierb 5 minute, pana se ingroase, apoi se adauga ciocolata si se cerne amidonul amestecat cu cacaua. Se amesteca cu un tel, incontinuu, pana se ingroase putin.
Clatitele se pot aseza sub forma de torturi cu frisca si capsune tocate, intre ele. Se servesccu sos de ciocolata.

You may also like

18 comentarii

  1. Cand am vazut a doua poza cu imbucatura aia generoasa, a inceput sa-mi ploua in gura de pofta…
    Of, ce apetisante sunt..ce pacat ca io nu prea mai am timp de facut dulciurii šŸ™
    Si de data asta Andreea,sti poezia…prezentarea superba!
    Puszic cu drag šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.