Placinta cu branza dulce si stafide

  
     La un moment dat v-am intrebat pe facebook ce placinta preferati, dulce sau sarata , si ati votat placinta cu branza dulce, asa ca am pregatit una absolut delicioasa. Pe langa faptul ca este foarte buna, este si aspectuoasa si va puteti impresiona musafirii cu o simpla placinta , cu un aspect irezistibil :)).
   Este simplu de facut, trebuie doar sa respectati pasii de mai jos. Sper ca am fost destul de explicita šŸ™‚ daca ceva nu va este clar, ma puteti intreba si eu va raspund cu  mare placere šŸ˜‰
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta

Umplutura 1:
400 g branza proaspata de vaca
180 g zahar
2 linguri gris
2 galbenusuri
Umplutura 2:
2 oua
100 g zahar
200 g iaurt
50 ml lapte
vanilie
100 g stafide


Mod de preparare:

Umplutura1:
  Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi se adauga branza, vanilia si grisul; se amesteca pentru omogenizare.

Umplutura 2:
  Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, laptele, stafidele hidratate si vanilia; se lasa deoparte.
O tava cu diametrul de 26 cm se tapeteaza cu hartie de copt (pe baza) si se unge cu unt si se tapeteaza cu faina (pe margini). O foaie se taie in 3 si se pune atat pe baza, cat si pe margini, lasand-o sa atarne pe diafara.
   O foaie se unge cu ulei, se pune 1-2 linguri din umplutura pe o margine, apoi se adauc marginile perpendicular pe umplutura 1 si se ruleaza ( eu am facut rulourile de dimensiuni diferite, pentru a fi potrivite marimii tavii; am facut una mai mare pentru mijloc, doua putin mai mici pentru a le aseza de-o parte si de alta a celei mari si inca doua putin mai mici. Aceste dimensiuni se puteti “regla” in functie de latimea marginilor aduse perpendicular pe umplutura.)
    La fel se procedeaza si cu urmatoarele rulouri. Se aseaza rulourile in tava, apoi se toarna amestecul mai lichid(umplutura 2), apoi se acopera cu marginile lasate pe margini, apoi se aseaza o foaie rupta bucati mici.
   Se ung si acestea cu ulei si se da tava la cuptor pentru 35-40 minute sau pana se rumenesc.

 Reteta originala by Andreea Dianu

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.