Tiramisu cu ananas si caramel

    Mai este o zi pana incepe weekendul asa ca m-am gandit sa va fac o propunere dulce *__*. Din pacate vremea nu ne permite sa ne plimbam sau sa avem alte activitati, dar cu acest desert va puteti rasfata in familie :P.
   Este foarte usor de facut, este aspectuos si incomparabil de bun E mult spus “tiramisu”. dar este o adaptare si acest deser il pot manca si copiii deoarece nu contine cafea.

  Sper sa va inspire si sa va faca weekendul mai vesel si frumos.

Ingrediente:
12 piscoturi
500 g mascarpone
200 ml frisca lichida
3 galbenusuri
180 g zahar pudra

1/2 pastaie de vanilie
2 cutii ananas bucati 
1 portie caramel

Caramel:
50 g unt
120 g zahar
80 ml smantana dulce

Consumul de fructe iti aduce foarte multe beneficii, de la ridicarea nivelului energiei pana la antioxidantii naturali si aportul de vitamine atat de necesare pentru o viata sanatoasa! Bogate in fibre, fructele Sun Food reprezinta o sursa importanta de vitamine! Pe langa vitamina C atat de necesara organismului, ananasul Sun Food este bogat in vitaminele B si E, Calciu si Magneziu pentru a-ti reda energia si, mai mult decat atat, ajuta foarte mult la dietele de slabire cu un continut redus de zahar: doar 5.4%!

Mod de preparare:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga vanilia, apoi se pun intr-un vas/cratita si se pune pe bain-marie. Se amesteca incontinuu, cu un tel, pana se ingroase putin compozitia, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Branza mascarpone se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra si se adauga treptat crema de oua (complet racita). Frisca se bate tare si se amesteca cu crema de mascarpone.
Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, pana are o culoare maronie,  apoi se adauga untul si amestecati pana se omogenizeaza amestecul. Se pune smantana dulce(aveti grija la aburi), se mai tine pe foc 5 minute, la foc mic, apoi se opreste focul.

Desertul se asambleaza in 6 pahare, astfel: Se pune la baza un piscot rupt si insiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi cateva bucatele de ananas, o lingura generoasa de caramel, crema mascarpone (1 lingura), piscot, ananas, caramel, crema, caramel si bucati de ananas (acesta va fi ultimul strat). E bine sa umpleti paharele simultan, pentru a arata la fel 🙂
Paharele se pastreaza la frigider pana in momentul servirii (este necesar sa stea macar 40-60 minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele).
Se decoreaza cu menta.

 Reteta originala by Andreea Dianu

Follow Me on Pinterest

You may also like

6 comentarii

  1. Reteta este cu adevarat exceptionala!!! Combinatia dintre ananas, caramel si crema este delicioasa!! Nu am cuvinte, sper ca si invitatii mei sa o aprecieze :). Multumesc mult de reteta si felicitari pentru blog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.