Mai este o zi pana incepe weekendul asa ca m-am gandit sa va fac o propunere dulce *__*. Din pacate vremea nu ne permite sa ne plimbam sau sa avem alte activitati, dar cu acest desert va puteti rasfata in familie :P.
Este foarte usor de facut, este aspectuos si incomparabil de bun E mult spus “tiramisu”. dar este o adaptare si acest deser il pot manca si copiii deoarece nu contine cafea.
Sper sa va inspire si sa va faca weekendul mai vesel si frumos.
Ingrediente:
12 piscoturi
500 g mascarpone
200 ml frisca lichida
3 galbenusuri
Consumul de fructe iti aduce foarte multe beneficii, de la ridicarea nivelului energiei pana la antioxidantii naturali si aportul de vitamine atat de necesare pentru o viata sanatoasa! Bogate in fibre, fructele Sun Food reprezinta o sursa importanta de vitamine! Pe langa vitamina C atat de necesara organismului, ananasul Sun Food este bogat in vitaminele B si E, Calciu si Magneziu pentru a-ti reda energia si, mai mult decat atat, ajuta foarte mult la dietele de slabire cu un continut redus de zahar: doar 5.4%!
Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si se adauga vanilia, apoi se pun intr-un vas/cratita si se pune pe bain-marie. Se amesteca incontinuu, cu un tel, pana se ingroase putin compozitia, apoi se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Branza mascarpone se mixeaza cu 2-3 linguri de zahar pudra si se adauga treptat crema de oua (complet racita). Frisca se bate tare si se amesteca cu crema de mascarpone.
Caramel:
Zaharul se pune intr-o cratita si se topeste la foc mic, pana are o culoare maronie, apoi se adauga untul si amestecati pana se omogenizeaza amestecul. Se pune smantana dulce(aveti grija la aburi), se mai tine pe foc 5 minute, la foc mic, apoi se opreste focul.
Desertul se asambleaza in 6 pahare, astfel: Se pune la baza un piscot rupt si insiropat cu zeama de la compotul de ananas, apoi cateva bucatele de ananas, o lingura generoasa de caramel, crema mascarpone (1 lingura), piscot, ananas, caramel, crema, caramel si bucati de ananas (acesta va fi ultimul strat). E bine sa umpleti paharele simultan, pentru a arata la fel 🙂
Paharele se pastreaza la frigider pana in momentul servirii (este necesar sa stea macar 40-60 minute la frigider pentru a se intrepatrunde aromele).
Se decoreaza cu menta.
Reteta originala by Andreea Dianu
6 comentarii
Arata grozav,iar daca are si caramel cu siguranta e un deliciu!Pupici si we placut!
Un adevarat deliciu desertul tau!!!Imi place combinatia ananas-caramel!Pup!
Un Tiramisu foarte aratos. Imi place mult blogul tau. Felicitari!
Not bad at all!
Arata tare fain!Ador tiramisu!
Reteta este cu adevarat exceptionala!!! Combinatia dintre ananas, caramel si crema este delicioasa!! Nu am cuvinte, sper ca si invitatii mei sa o aprecieze :). Multumesc mult de reteta si felicitari pentru blog!