Desert cu bezele si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

   Si deserturile la pahar sau cele individuale sunt o obsesie pentru mine 🙂 De ce? Pentru ca mi se par mult mai practice, dar si mai aratoase si atragatoare. Mi se pare mai interesant sa oferi cuiva un pahar sau un mini tortulet si sa afle singur cum arata in interior (*_*)

  Desetul acesta l-am creat special pentru Andreea, care este gazda provocarii „Dulce Romania”, luna aceasta. Ea propune preparate ovo-lacto-vegetariene si la desert, ca ingredient principal, caramelul, de care eu am devenit dependenta. Un desert perfect as putea zice eu: caramel, crema caramel si bezea 🙂

Ingrediente:
Crema:
4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
400 ml lapte
50 g unt
150 ml frisca
Bezele:
3 albusuri
1 praf de sare
150 g zahar
1 lingurita otet
1 lingurita amidon
1 lingura cacao
Mod de preparare:
Crema:
  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.
Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. Dupa ce se raceste se adauga in budinca cateva linguri de caramel si se amesteca cu frisca batuta.

Bezea:

  Albusurile de ou se pun intr-un bol uscat, fara urma de grasime si se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul in 3 etape; nu se adauga urmatoarea cantitate de zahar panacand cel adaugat anterior nu este dizolvat. Pentru incorporarea si dizolvarea completa a zaharului trebuie sa mixati in jur de 20 minute. La sfarsit se adauga otetul si se omogenizeaza. Se cerne amidonul si cacaua si se amesteca cu o lingura de lemn, in pale.
  Pentru acest desert puteti coace mai multe foi de bezea sau puneti in tava (tapetata cu hartie de copt si usa cu putin ulei) sub forma de bezele. Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru 50-60 minute, la cea mai mica treapta. Se lasa sa se raceasca in cuptor.

 Asamblare:

   In pahare se pun bezele rupte bucati, crema caramel, sos caramel, apoi se repeta cele trei straturi  si in final un strat de firimituri de bezea. 
 Se pune la rcepe pentru 30-40 minute, apoi se serveste!

You may also like

12 comentarii

  1. Andreea ai facut o nebunie de desert !!!Am vazut pe FB si am venit urgent sa vad cum ai preparat-o si sa o degust, bineinteles.Bravo !
    Trebuie sa fac si eu !
    Weekend relaxant.
    Te tzuc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *