Mini tarte cu vanilie si capsune

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
   Tartele astea le-am facut pe la inceputul sezonului de capsuni, dar am tot amanat sa public reteta. Nici astazi nu era programata, dar m-am gandit ca pana ma hotarasc eu sa  public reteta, trec capsunile 🙂 Ce pot sa va spun despre ele?! Sun pufoase si cremoase, pline de aroma de vanilie si capsuni proaspete. Eu zic ca sunt perfecte pentru weekendul care se anunta insorit *__*
Ingrediente:
2 oua
150 g zahar pudra
50 ml lapte
200 g faina
140 g unt
esenta de vanilie
Crema:
2 galbenusuri
200 ml lapte
120 g zahar
2 linguri amidon
150 ml frisca
Mod de preparare:
Blat:
  Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos, apoi se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Laptele, la temperatura camerei, se adauga impreuna cu esenta si se mixeaza bine. Se cerne in compozitie faina si se omogenizeaza. Formele pentru mini tarte se ung cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se pune in jur de o lingura si jumatate din compozitie si se niveleaza.
  Se coc 20-25 minute, la temperatura medie, apoi se lasa sa se raceasca si se scot din forma. Se aseaza pe un platou.
Crema:

   Pastaia de vanilie se sectioneaza pe jumatate si se pune intr-o cratita impreuna cu laptele; se incalzeste laptele, se scoate vanilia si se pun semintele de vanilie inapoi in lapte.
   Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se adauga laptele caldut si se pune din nou in cratita. Se pune pe foc  si se amesteca incontinuu la foc mic pana se ingroase. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet, apoi se adauga treptat peste frisca batuta si se mixeaza bine.
   Peste tarte se pune cate o lingura generoasa de crema si se „aranjeaza” putin. Se decoreaza cu felii de capsune, pe margine, iar in mijloc se pun cubulete. Feliile si cubuletele de capsuni se stropesc cu zeama de lamaie. 
  
   Daca le pastrati mai mult de o zi va recomand sa pregatiti o jumatate de plic cu tort gelee si sa puneti deasupra fructelor.
 Reteta originala by Andreea Dianu
Follow Me on Pinterest

You may also like

7 comentarii

  1. Este foarte bine venita aceasta reteta,arata foarte bine si imbietor.Multumim pentru retetele practice.Am blogul in lista mea de bloguri si il vizitez tot mereu pt. ca imi place cum faci postarile.
    Toate cele bune!

  2. Vai, ce bine arata! Nu mai amana sa publici retetele, te rog! Arata toate atat de bine, sunt atat de ademenitoare. E un colt de relaxare si inspiratie blogul tau, imi place foarte mult.
    Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *