Perfect and crazy brownies

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 Sau in traducere: negresa perfecta si nebuna šŸ™‚ Cam asta este reteta de astazi, cea mai buna negresa mancata de mine šŸ™‚ Dupa mai multe incercari, am reusit in sfarsit sa fac o negresa pe gustul meu, umeda si delicioasa. Tot ce am pus in ea a paricipat la umezirea ei,cred eu, in special dulceata si caramelul šŸ™‚ Pentru mine a fost combinatia perfecta si cu siguranta o voi repeta la nesfarsit šŸ˜›
 
Ingrediente:
150 g ciocolata
100 g unt
70 g faina
30 g cacao
4 oua
250 g zahar
7 g praf de copt
12 biscuiti oreo
100 g dulceata de capsuni/zmeura/visine
150 g capsune proapete
Dimensiuni tava: 22×22 cm 
Mod de preparare:
   Ciocolata se pune la microunde impreuna cu untul si se amesteca din camd in cand pentru a se omogeniza.
  Ouale se bat cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin foarte cremoase. Peste crema de oua se adauga ciocolata topita cu untul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cern in amestecul lichid. Se amesteca cu mixerul, la viteza mica.
     Tava se tapeteaza cu hartie de copt (pe baza), iar pe margini se unge cu unt si se se tapeteaza cu cacao. In tava se pune jumatate din compozitie, deasupra se pun 6 biscuiti rupti in bucati,, din loc in loc cate o lingura de caramel si dulceata.
  Apoi se toarna cealalta parte din compozitie, nu doar intr-un loc, ci din loc in loc pentru a intinde usor. Deasupra se pun caramel, capsune proaspete, biscuti si arahide/alune putin sarate.
    Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru pentru 30 minute, la temperatura medie ( prajitura trebuie sa fie pe margine putin mai ferma, iar mijlocul mai moale. Daca creste mai mult in mijloc, cu 5 minute inainte de a inchide focul, folositi o paleta pentru a nivela compozitia si astfel se coace si mijlocul).
    Se lasa sa se racaesca, apoi se taie in patrate. Se serveste simpla, cu sos de capsuni sau cu sos caramel.
 Reteta originala by Andreea Dianu
Reteta asta delicioasa o trimit direct la Andreea pentru Provocarea Dulce Romanie
Follow Me on Pinterest

You may also like

24 de comentarii

  1. O o in sfarsit o asteptam de sambata te pupic mult scumpica fata cam semeni cu fata mea dar fetita mea eo o puturosica cum o execut iti dau de veste o sa ma gandesc pe care o fac prima ori cicolatosa ori pe asta,oricum arata minunat amandoua pupici Gabi

    1. Gabi imi pare rau ca nu am reusit sa o pun in weekend, am avut ceva probleme. Chiar m-am gandit ca oa astepti, dar sper ca dupa ce o incerci sa imi spui ca a meritat asteptarea šŸ™‚ Eu zic sa incepi cu asta, e incomparabil de buna P

      Te pup!

    1. Gabi sa imi spui cum a iesit, sunt tare curioasa sa vad daca e pe gustul tau. Sa te uiti la ea frecvent, in cuptor, sa nu se coaca prea tare, mijlocul trebuie sa ramana usor moale.

      Te pup!

  2. Andrea ,gabi sunt am avut ceva probleme si nu am putut executa minunea a trebuit sa stau cu gandul numai la ea sper sa mai gasesc capsunele bune inca o intrebare ce dimensiuni are tava conteaza mult pupicei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *