Sos caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

   V-am promis cu ceva timp in urma, pe facebook, ca postez reteta pentru sosul caramel, care pe mine m-a cucerit si l-am incercat de nenumarate ori. Pentru ca l-am folosit la foarte multe retete, postate sau nepostate, am hotarat sa fac postare separata ca sa fie mai usor, asa nu mai scriu la fiecare reteta cum se prepara caramelul.

Ingrediente:
200 g zahar
80 g unt 82%
100 ml smantana pentru frisca 30-35%
1/2 pastaie de vanilie(optional)

Mod de preparare:


   Este foarte important sa folositi smantana lichida pentru frisca si nu frisca lichida, pentru ca aceasta este mult mai grasa.
   Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza, fara sa ramana cocoloase de zahar, apoi se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste. Se adauga smantana lichida cu grija pentru ca se ridica vapori de abur. Se lasape foc mic pana incepe sa clocoteasca, apoi se stinge focul.
   Daca vreti un caranel mai dens, lasati mai mult pe foc, amestecand incontinuu. La sfarsit se adauga bobitele de vanilie si se depoziteaza caramelul intr-un borcand. Se pastreaza in frigider unde se va solidifica si in momentul in care il vreti lichid il puneti cateva secunde la microunde si gata.
 

You may also like

22 de comentarii

  1. am facut azidimineata sosul de caramel dar fara vanilie..ca nu am avut..delicios si foarte usor de facut..urmeaza perfect and crazy brownies..:D..te pup

  2. daca nu am unt , il pot face ? vreau sa il fac pentru un desert ce il voi manca repede , nu ca sa il pastrez :d un raspuns prompt m-ar ajuta . multumesc anticipat !

    1. am gasit alte retete care nu impica unt , decat frisca nebatuta , sau smantana pentru gatit . de asta intrebam . deci singura solutie este cu unt si smantana :<

  3. Tocmai am refacut pentru a doua oara sosul acesta…..prea prea buuun…..ma abtin sa nu il mananc pe tot cu ligurita:P
    Draga Andreea,sosul tau caramel este absolut PERFECT…multumesc pentru reteta…te pup..Criss

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *