Ciorba de ardei umpluti cu smantana

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



        În ultima vreme as putea sa spun ca sunt ardeleanca pentru ca îmi place la nebunie smântâna, dar nu am nici o rădăcina pe acolo. Pun smântâna în majoritatea ciorbelor și preparatelor, in care nu puneam înainte și am descoperit același preparat, cu un gust total diferit. Asa este și ciorbita aceasta de ardei umpluți, cu smântâna, care are un gust total diferit de cea cu roșii.

      Eu va recomand sa încercaţi aceasta varianta și sa îmi spuneţi dacă am dreptate. Eu o consider la fel de buna, dar diferită 🙂

Ingrediente:
1 ceapa mare
1 ardei rosu/galben
1 morcov
2 rosii sau 1/2 cutie rosii cuburi
orez
500 g carne tocata
sar,piper
8 ardei
150 g smantana lichia
1 lingura faina/amidon
marar/patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, ardeiul cubulete si morcovul se da pe razatorea cu gauri mari. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se pun legumele, se calesc putin, apoi se adauga orezul spalat, rosiile cuburi si o cana cu apa. Se acopera tigaia si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand pana scade sosul, apoi se opreste focul, se pune carnea tocata si condimentele si se omogenizeaza.
Ardeilor li se taie capacelul, se scot semintele si se trec pe sub un jet de apa rece; se lasa sa se scurga pe servete de hatie.
Se umplu ardeii si li se pune capacelul sau se pune putina faina deasupra. Se aseaza intr-o oala, se pune apa pana la nivelul ardeilor si se pune oala pe foc. Se fierbe la foc mic, pana ardeii sunt gata. Smantana lichida s amesteca cu faina/amidonul, apoi se toarna din lichidul fierbinte din oala, 2-3 polonice, pentru a ajunge la aceeasi temperatura, apoi se toarna amestecul peste ardei. Se mai da in cateva clocote, apoi se opreste focul, se ondimenteaza dupa gust si se asezoneaza cu marar proaspat.

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *