Dovlecei umpluti

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
   Anul trecut am făcut vinete umplute și mi-au plăcut foarte mult, asa ca, am încercat și dovlecei umpluți. De ardei umpluți nu va mai spun căci ei sunt deja tradiționali. Îmi place ideea asta de a umple legumele cu diferite compoziții. Mai am câteva legume pe care le pot umple, dar îşi aşteaptă rândul pana îmi fac curaj 🙂
       Acesti dovlecei pot reprezenta un prânz perfect și chiar o cina, pentru ca sunt făcuţi la cuptor, cu o carne slabă, asa ca puteţi sa îi savurați fără remușcări.
Ingrediente:
2 dovlecei
1 ceapa
½ ardei rosu
½ ardei galben
½ morcov
400g piept de pui
3-4 catei de usturoi
2 linguri pesmet
Sare,piper
Patrunjel

(3 portii)

Mod de preparare:
Legumele si pieptul de pui  se taie cubulete mici, in afara de morcov care se da pe razatoare.
 Intr-o tigaie incapatoare se pune puiul, usturoiul  si 2 linguri ulei, se caleste putin, apoi se adauga legumele si se tin la foc mic pana se inmoaie putin. Se adauga condimentele, rosiile si patrunjelul tocat. Se adauga o lingura de pesmet.
Dovleceii se taie pe jumatate si se scobeste mijlocul cu o lingura. O tava se unge cu unt sau ulei si se aseaza dovleceii; se pune umplutura. Restul de pesmet se presara peste dovlecei.
Se pune apa pana ajunge la mijlocul dovleceilor (se mai completeaza din cand in cand) si se baga in cuptor pentru 40-45 minute, pana se inmoaie dovleceii.
 Se servesc cu sos de smantana.

Pofta buna!!!

You may also like

14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *