Dulceata de mure

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Dulceața aceasta și pozele sunt făcute anul trecut, cam în această perioadă 😉 Prin august, anul trecut, am fost la tară unde am primit mure proaspăt culese, asa ca nu am mai stat pe gânduri și am pregătit dulceața mea preferată 🙂
Pozele nu sunt foarte reusite, dar va promit ca dacă mai fac și anul acesta înlocuiesc pozele.

Ingrediente:
5 kg de mure bine copate
1 kg zahar
500 ml apa
(7 borcane x 370 g)





Mod de preparare:
      Intr-un ceaun se pun apa si zaharul si se fierbe un sirop care se tine . Se adauga murele si se fierbe pe foc mediu pana scade putin sosul. Se amesteca din cand in cand, cu grija sa nu se striveasca murele. Pentru a proba daca este gata, se ia o farfurie( care a fost in congelator) si se pune o lingurita de dulceata; daca sosul se ingroase atuci e gata si se opreste focul.
Dulceata se pune in borcane spalate si uscate. Se pastreaza in camara,la loc racoros.

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *