Inghetata cu dulce de leche

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

  Mă credeţi dacă va spun ca aceasta este cea mai buna îngheţată mâncata de mine??? E dulce și extrem de cremoasa. E prima îngheţată la care nu trebuie sa sparg acele de gheaţă, efectiv nu a avut asa ceva. Am băgat-o în congelator, am lăsat-o pană la congelare completa, am scos-o înainte cu 15 minute de servire și gata. E PERFECTĂ!!!
 Va avertizez ca este extrem de dulce, asa ca dacă o vreţi mai puţin dulce, folosiţi mai puţin zahăr la crema. 

Ingrediente:
4 galbenusuri
200 g zahar
2 linguri amidon
400 ml lapte
300 g dulce de leche
50 g unt
esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
ciocolata rasa
Mod de preparare:


* Dulcele de leche il puteti prepara in doua moduri:

1) Puneti intr-o oala inalta una sau mai multe cutii de lapte condensat (cate incap pe baza) si acoperiti cu apa incat sa acoperiti cutiile si inca un nivel de apa, cat inaltimea cutiilor si fierbeti la foc mediu-mic pentru 3-3.5 ore.

2) Puneti continutul unei cutii de lapte condensat intr-un bol de yena si puneti-l in cuptorul cu microunde. Amestecati din minut in minut, pana obtineti o crema densa.

  Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si totul se transforma intr-o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul si esenta de vanilie.
   Laptele incalzit se pune peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se toarna intr-o cratita. Cratita se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu cu un tel, pana se ingroase, apoi se ia de pe foc. Se adauga untul si dulcele de leche si se amesteca bine.
  Frisca se bate spuma tare si se amesteca cu crema racita. O tava se tapeteaza cu folie alimentara si se toarna compozitia, se niveleaza si se baga in congelator pentru 2-3 ore.

You may also like

10 comentarii

  1. Eu te-as putea crede, ca sunt convinsa ca ne spui adevarul…mai ales la cum arata, si la ce portie mare e pregatita in farfuria aia 😉 Eu sigur as putea-o manca pa toata 😛 Delicioase pozele!

  2. Te cred pe cuvant Andreea,la felul cum arata,de aceea am scris si eu reteta pentru ca mai am niste leche si sa nu se expire;pup si o duminica placuta!

  3. Laptele condensat la ce fel de cutie este? eu nu stiu decat varianta aceea in cutiute micute de se pune in cafea. reteta pare un adevarat deliciu si chiar vreau sa o incerc. care dintre cele doua variante de preparare a dulcelui de leche este mai recomandata?

    1. Anca laptele este la cutie mare, de aprox 400 g de la DeLatte, se gaseste in hipermarket, la raionul cu frisca si lapte. Varianta albastra de aici: http://www.delatte.ro/lapte_condensat/?page_id=16.

      Eu pentru reteta asta am preparat la microunde pentru ca se face mai rapid, dar daca ai mai multe cutii de lapte condensat si vrei sa le transformi in dulce de leche iti recomand varianta cealalta. Cutiile se pastreaza mult timp in frigider.

  4. Are o culoare superba inghetata asta.
    Personal nu ma omor mult de tot dupa inghetata, dar asta in particular nu o refuz… no way :). Haagen Dazs are una facut cu dulce de leche pe care o cunsumam la un moment data cu voinicie. Dar asta a ta trebuie sa fie si mai si, facuta acasa, fara chimicale…

    1. Si pe mine m-a cucerit inghetata asta 🙂 Am facut-o dupa budinca cu dulce de leche. Mi-a placut atat de mult ca am zis ca trebui sa o transform in inghetata 🙂 Poate o incerci sa imi spui cum a fost 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *