Mousse de ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

La un moment dat am cam renunțat la ciocolată și făceam mai multe deserturi cu vanilie sau fructe, dar de când simt nevoia de o doză de energie în plus, fac deserturi numai cu ciocolată. Si dacă tot am rămas doar eu și tati și amândurora ne place ciocolată, chiar nu mai exista scuză sa nu fac n mousse de ciocolata.

 
       Mousse-ul de ciocolată este o crema fină și aerată, datorită albușurilor bătute spumă (sau frișca), care va asigur ca o sa placă tuturor.
 Aşadar, dacă vreţi sa va răsfăţati serile, diminețile sau weekendu-rile cu ceva fin, va recomand acest mousse, fin, aerat și ușor de făcut 🙂

Ingrediente Mousse de ciocolata:
150 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
2 linguri apa fierbinte
2 galbenusuri
100 g zahar pudra
2 albusuri
50 g zahar tos
 100 ml frisca lichida
1 lingurita esenta de vanilie
Decor:
Ciocolata tocata
zmeura
cacao
frisca
 
Mod de preparare Mousse de ciocolata:
             Ciocolata rupta bucati se pune impreuna cu 50 ml frisca lichida intr-un bol de sticla. Asezam bolul pe bain-marie si amestecam pana se topeste ciocolata.
Se retrage bolul si se pune treptat apa fierbinte, amestecand incontinuu. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si se incorporeaza in ciocolata topita, amestecand rapid pentru a nu se cuagula galbenusul.
      Albsurile se bat cu un praf de sare pana se transforma in spuma, apoi se adauga zaharul tos, treptat, amestecand incontinuu pana se dizolva zaharul si obtinem o bezea lucioasa.
Frisca se bate spuma tare si se lasa deoparte. Dupa ce amestecul de ciocolata se racoreste (il lasati 10 minute la frigider) se incorporeaza bezeaua si frisca batuta si se amesteca cu o spatula de silicon, in pale.
Spuma obtinuta se repartizeaza in pahare/cani, se pune cate o lingurita de frisca, se presara ciocolata tocata sau/si cacao.

 

Salvează

Salvează

You may also like

12 comentarii

  1. ;;) M-am indragostit de mousse-ul asta. Eu sunt mare amatoare de ciocolata, dar de cand cu fructele parca am lasat-o mai moale, si incep sa-i simt lipsa! Mult succes la bacalaureat, nu stiam ca esti asa tanara! Aaa, si felicitari pentru talent, pentru ca ai din plin! Pup

    1. Polina si eu m-am indragostit de el 🙂 Multumesc pentru sustinere, am terminat azi cu bacul si cred eu ca bine 🙂

      Sunt tinerica, inca acum am mai imbatrinit 😉

      Te pup!

  2. Eu stiam ca mousse-ul nu se face cu frisca,ci ca ciocolata se topeste pe aburi cu unt.Iar decorarea mi se pare excesiva,chiar violenta.

    1. Ma bucur foarte mult, si eu m-am gandit sa fac un mousse de ciocolata pentru invitati. Merge si la tort, dar sa adaugi putina gelatina. Gasesti reteta la tortul cu mousse de ciocolata si aroma de portocala, la sectiunea de torturi.
      Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *