Prajitura cu ciocolata, fara faina

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Încă o prăjitură ciocolatoasa care îşi aşteaptă randul de mai bine de trei luni; mai am o serie de reţete făcute cu mult timp în urma si salvate. Acum ca am mai mult timp pentru blog, o sa le pun treptat.
 La o parte dintre acestea am renunţat si le-am şters, dar sunt cateva care merită postate. De exemplu, aceasta prăjitură fără făină, dar plină cu ciocolată, asa cum îmi place mie, dar si vouă, vizitatorilor (am observat ca printre cele mai căutate reţete de pe blog sunt cele cu ciocolată). Sper sa va placă si aceasta prăjitură care este uşor umeda, exact cat trebuie.
Ingrediente:
150 g ciocolata neagra
100 g unt
5 oua
180 g zahar
50 g cacao
1 lingura amidon
vanilie/rom

Decor:
frisca
fructe
sos de ciocolata

Mod de preparare:
  Ouale se bat cu zaharul pana ce acesta se dizolva, apoi se adauga amestecul de ciocolata si unt; se omogenizeaza.
  Cacaua se amesteca cu amidonul si se adauga compozitiei lichide impreuna cu vanilia.
  O tava( cu diamettru de 24 cm) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Tava se introduce in cuptorul preincalzit, pentru 30-35 minute.
Se lasa sa se raceasca in tava, apoi se taie in cercuri sau orice alta forma. Se serveste cu frisca, fructe sau sos de ciocolata!

You may also like

7 comentarii

  1. Buna,d-na sau domnisoara Andreea,iti multumesc din suflet ca ai pus reteta aici sa o poata folosi mai multe persoane.Mie,imi este de foarte mare ajutor,pt.ca am intoleranta la gluten si gasesc cu greu retete.MULTUMESC!!!deea13

  2. Buna,Andreea
    La aceasta prajitura,ciocolata se marunteste si se amesteca cu untul moale? sau se topeste?
    Este absolut delicios ceea ce faci. Felicitari!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *