Cheesecake cu ciocolata si cafea

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

        Ca imi place ciocolata stiti, dar nu v-am marturisit pana acum ca ador mirosul de cafea chiar daca nu beau. In schimb, imi place sa o folosesc la preparate si sa ii simt aroma.
        Cheesecake-ul acesta este super ciocolatos si are o aroma discreta de cafea, exact pe placul meu si sper ca si pe al vostru.
     De aceasta data l-am facut intr-o forma patrata si l-am taiat cubulete si cu aceasta ocazie am vazut ca este o idee foarte buna pentru un party 😉
Ingrediente:
Blat:
200 g biscuiti
150 g unt
2 linguri cacao
2 linguri zahar pudra

Umplutura:
600 g crema de branza
3 oua
50 nl frisca lichida
200 g zahar
200 g ciocolata
50 ml cafea tare
1 lingurita esenta de vanilie
2 linguri amidon
3 linguri cacao

Dimensiune tava: 22×22 cm

Mod de preparare:
Blat:
 Biscuitii se macina in robotul de bucatarie sau se pun intr-o punga groasa si se piseaza cu sucitorul. Pesmetul obtinut se amesteca cu cacaua, zaharul pudra si se toarna untul topit. Amestecul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt(la baza) si unsa cu unt pe margini si se preseaza cu un pahar. Pe margine se formeaza o bordura de 1-2 cm de biscuiti. Se da la rece.
Umplutura:
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga crema de branza si ciocolata topita si se amesteca energic. Se adauga cafeaua, frisca lichida si esenta de vanilie si se omogenizeaza. La sfarsit se cerne amidonul si cacaua si se incorporeaza in compozitie.
Umplutura se toarna peste blat si se introduce in cuptorul preincalzit pentru 45-55 minute, la temperatura medie. Se lasa tava in cuptor pana la racire completa, apoi se transfera prajitura pe un platou si se baga la rece. Dupa ce este complet rece se toarna glazura si se da din nou la frigider pana se intareste. Se proportioneaza in dreptunghiuri si se serveste alaturi de afin, zmeura, ciocolata rasa sau frisca batuta.

You may also like

9 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *