Inghetata de mure

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
           In ultima vreme v-am cam abandonat, dar nu cu rea credinta 🙂 Am fost plecata o perioada departe de internet si semnal la telefon asa ca nu am putut sa postez retete 🙁

          Pentru doua zile sunt din nou in Bucuresti asa ca profit sa mai postez cate ceva 😉
Inghetata aceasta este facuta pe la inceputul verii cu murele din congelator, dar acum puteti sa faceti cu mure proaspete 🙂
Ingrediente:
4 galbenusuri
250 g zahar
400 ml lapte
1 lingura rasa amidon
1/2 pastaie vanilie/ esenta de vanilie
300 ml frisca lichida
400-500 g mure
70 g zahar
Mod de preparare:
    Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se transforma intr-o compozitie cremoasa.
Laptele caldut se toarna peste crema de oua si se omogenizeaza. Se adauga amidonul si extractul de vanilie si se pune amestecul intr-o cratita. Cratita se pune la foc mediu aprox 10 minute,amestecand incontinuu sa nu se prinda de vas. Dupa ce s-a ingrosat putin se lasa la racit.
   Murele se pun intr-o cratita sau intr-o tigaie adanca impreuna cu 70 g zahar si 50 ml apa (daca au fost congelate le lasati sa se decongeleze si nu mai puneti apa, folositi sosul lasat de ele) si se pune pe foc mic. Se amesteca din cand in cand si se lasa pana scade sosul.
   Frisca se bate spuma tare si se amesteca in compozitia de oua. Se pun si murele, cu tot cu sos (daca nu vreti sa aveti seminte, atunci treceti amestecul printr-o sita, apoi il amestecati cu frisca si crema de oua).
   Compozitia se pune intr-o tava de teflon tapetata cu o hartie alimentara si se introduce in congelator. Din 30 in 30 minute se sparg acele de gheata cu o furculita, de 3 ori, apoi se lasa pana la congelare totala.
   Inainte cu 30 minute de servire, se scoate si se lasa la temperatura camerei, apoi se formeaza globulete si se srvesc in cupe, boluri, pahare sau cornete de napolitana.

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *