Picatta cu ciuperci

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Picatta este un preparat original din Italia si in mod normal se face cu sos de lamaie si capere, dar eu am inlocuit caperele cu ciuperci si mi s-a parut extraordinar.
Bucatile de piept de pui sunt scaldate in sosul cremos si este delicios. 
Noi l-am servit cu spagette pe care le-am imbracat in sos.



Ingrediente:
2 buc piept de pui(~500g)
3-4 linguri faina
sare,piper
50 ml zeama de lamaie
3-4 felii de lamaie
50 g unt
100 ml vin alb/supa de pui
patrunjel verde
sare,piper
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in felii ca pentru snitele si se condimenteaza cu sare si piper, pe ambele parti. Intr-o tigaie se pun 2-3 linguri ulei si se incing bine; feliile din piept de pui se trec prin faina, scuturand excesul de faina. Bucatile de carne se pun in uleiul incins si se prajesc la foc mediu, pana se rumenesc, apoi se scot pe o farfurie; se procedeaza la fel cu tot pieptul.
 In tigaia in care a fost prajita carnea se pune sucul de lamaie, feliile de lamaie, ciupercile spalate si supa/vinul si se amesteca energic pentru a se omogeniza compozitia. Se firbe sosul 5 minute, apoi se adauga untul, condimentele si patrunjelul tocat si se amesteca. Se pun bucatile de carne si se lasa 5 minute sa se intrepatrunda aromele.
Bucatile de carne se scot pe farfurii si in sosul ramas se pun pastele fierte si se acopera cu sos, apoi se servesc langa pui.

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *