Pizza cu rosii, busuioc, mozzarella si salam

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Dupa ovacanta prelungita mai mult decat ma asteptam, sunt din nou online si vin cu forte noi šŸ™‚
     Foarte rar am preagatit si mancat pizza in ultimul an, dar nici eu nu stiu exact motivul. Pur si simplu nu am avut pofta si poate nici inspiratie šŸ˜‰ 
     Ceea ce m-a inspirat la aceasta pizza a fost busuiocul verde si frumos din ghiveci, pus chiar de mine šŸ˜‰ Nu sunt fan al aromei busuiocului, dar imi place in unele preparate si mai ales, imi place aspectul lui šŸ˜‰
Este o pizza extrem de simpla, cu ingrediente putine si se face cat ai zice: „pizza” šŸ™‚

Ingrdinte:
Blat:
350 g faina
200 ml apa
7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingura ulei d masline
Topping:
4 linguri sos de rosii
150 g mozzarela
100 g salam uscat
2 rosii
busuioc proaspat
Mod de prparare:
      Intr-un bol incapator se pune faina, drojdia, zaharul si sarea si se amesteca, apoi se adauga treptat apa calduta si uleiul, amestecand cu o lingura de lemn. In momentul in care s-a incorporat toata apa, incepeti si framantati timp de 5 minute, pana cand aluatul devine neted. Se lasa 15-20 minute intr-un loc calduros.
   
    Aluatul dospit se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua bile, apoi se intind cu mainile si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Peste blaturi se pune sosul de rosii, sare, piper si busuioc tocat. Se aseaza feiile de salam, de rosie si de salam.
     Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.
 

You may also like

5 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *