Rulada cu zmeura si crema de branza

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
Rulada cu zmeura si crema de branza
Rulada cu zmeura si crema de branza

 

 
Această ruladă am făcut-o în vacanţa mea, la ţară, așa cum se poate observa și din decor 🙂 Este o rulada extrem de simplă care reprezintă în totalitate viaţa „la ţară„. Nu m-am apucat sa fac decoruri elaborate, ci am pudrat-o cu zahăr și gata; a fost devorată cu poftă și apreciată 🙂
În poză se vede și trandafirul roşu pasional, atat de catifelat si atât de parfumat, cules din grădină

Ingrediente:

Blat:

4 oua

4 linguri zahar

4-6 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri lapte
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Crema:

400 g crema de branza

200 ml frisca lichida

150 g zahar pudra

200 g zmeura

1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare:

Blat:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu  praful de copt  si se incorporeaza in amestecul lichid.

Tava mare a aragazului se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

 Un prosop de bucatarie se umezeste si se “lipeste” o hartie de copt pentru a se umezii si ea. Cand rulada este coapta se rastoarna peste hartia de copt si se ruleaza cu grija; se lasa sa se raceasca.

Crema:

Crema de branza se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se amesteca totul. Frisca se mixeaza spuma tare si se amesteca cu branza, mixand foarte bine pentru a se incorpora.

Se desface ruloul de alaut si se intinde un strat generos de crema, apoi se presara zmeura din loc in loc si se ruleaza cu grija, cat mai strans cu putinta.

Eu doar am pudrat-o cu zahar, voi o puteti decora cu frisca batuta, zmeura, menta, ciocolata etc.

Se pune la frigider pentru 1-2 ore, apoi se poate taia 🙂

Pofta buna!!

 

 

 

Salvează

You may also like

13 comentarii

    1. Angi stiu ca acum nu se mai gasesc aceste fructe decat la un pret mai piperat, rin hipermarket. Am vazut si in compot zmeura, la Kaufland 🙂 Poti sa folosesti visine/cirese din compot sau piersici/caise 🙂

      Te pup si sper sa iti placa rulada 🙂 Astept vesti de la tine!

  1. Multumesc Andreea, este pe lista pentru acest weekend,sa o pregatesc si revin luni cu impresii.:)

    Arata foarte bine, si am dat de tine la tanc, pentru ca iti spun sincer, aveam de dimineata in cap, ca ar trebui sa fac o rulada desert, pt. lacustele mele de acasa, dar lacusta sefa sunt eu..:((

    Multumesc,si eu te pup….de acum te am in lista mea de blog-eri culinari.

    Succes in continuare,
    Angela

  2. Draga Andreea,

    Am facut rulada, cu visine…a iesit buna…nu asa aspectuoasa ca a ta, insa gustoasa….nu am stiut cat ulei si cat lapte…cred ca in postarea initiala lipseau aceste cantitati…insa am adaptat si a iesit pandispanul, a avut mare succes…Multumesc…si te mai astept si cu alte retete la fel de interesante.

    O saptamana frumoasa!

    1. Angy ma bucur ca ti-a reusit si mai ales ca ti-a placut 🙂 Intr-adevar am uitat sa specific cantitatea de lapte si ulei, dar asta nu influenta prea mult reteta 🙂

      Te astept in continuare cu pareri despre retetele incercate 🙂

      Pupici!

  3. Draga Andreea,

    Am facut rulada, nu a iesit asa aspectuoasa ca a ta, insa foarte gustoasa…am facut-o cu visine…

    Te mai astept si cu alte retete la fel de interesante.

    O saptamana frumoasa!
    Angela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *