Ciorba de perisoare cu smantana

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

        Aceasta este a doua varianta de ‘ciorba de perisoare’, in care am adaugat smantana si am eliminat bulionul šŸ™‚ Mie imi place mult mai mult aceasta varianta, mi se pare mai interesant gustul si mai elegant ca produs final šŸ˜‰

Ingrediente:

Perisoare:

500g carne tocata
100 g orez
1 ou
Sare,piper,patrunjel
Ciorba:
2 cepe
1 morcov
1 ardei rosu
1 ardei galben
70 g orez
3 cartofi
100 g smantana
50 ml lapte
1 lingura amidon
sare,piper
patrunjel
otet/lamaie
Mod de preparare:
Ceapa se taie julien , ardeiul si morcovul cubulete . Intr-o cratita se pun 2 linguri ulei, apoi se adauga legumele; se calesc putin impreuna, apoi se adauga apa si condimentele. Se fierb 15-20 minute, apoi se adauga orezul spalat, cartofii si perisoarele. 
 
Perisoare:
Carnea se amesteca cu orezul, oul, patrunjel, sare si piper si se amesteca bine. Din compozitia obtinuta se formeaza perisoarele(cu mainile umede) si se aseaza pe un tocator sau o tava.
Smantana se amesteca cu laptele si amidonul, apoi se adauga cate un polonic de ciorba, amestecand incontinuu pana ajunge la temperatura ciorbei din oala. Focul se micsoreaza si se adauga amestecul cu smantana amestecand incontinuu. Se da intr-un clocot si se opreste focul.
         Se asezoneaza cu verdeata. Se seveste calda, acrita cu otet sau zeama de lamaie.
      

                                                           Weekend placut! 

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *