Cupcakes cu dovleac

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Imi place foarte mult dovleacul copt si mai ales in prajituri. Din pacate, nu stiu din ce motive, toamna reusesc sa fac doar cate o reteta cu dovleac. De data aceasta am ales sa fac niste cupcakesi pufoasi si aromati.
Sper sa va placa si voua šŸ™‚ Puteti incerca si cheesecake-ul cu dovleac si caramel, facut anul trecut, care este formidabil.

Cupcakes:
140 g unt
2 oua
140 g zahar
140 g faina
1 lingurita praf de copt
Esenta de vanilie
150 g piure de dovleac
Frosting:
250 g unt
300 g zahar pudra
100 g piure de dovleac
2 linguri lapte
12 bucati

Mod de preparare:
Cupcakes:
Untul moale, ouale, zaharul, faina amestecata cu praful de
copt, piureul de dovleac si condimentele se pun intr-un bol si se mixeaza
impreuna pana se omogenizeaza totul.
Formele pentru muffins se tapeteaza cu forme din hartie si
fiecare se umple 2/3. Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc
pentru 12-15 minute, la temperatura medie. Se opreste focul si se lasa sa se
raceasca.
Frostingul:
Untul aflat la temperatra camerei se mixeaza pana devine
cremos, apoi se adauga zaharul pudra si se continua mixarea. La sfarsit se
adauga dovleacul,laptele, vanilia  si
daca doriti, scotisoara.
Dupa c s-au racit, se orneaza cu frostingul. Eu am pus pe fiecare cate un cubulet de dovleac copt si o lingurita de caramel.

Reteta participa la concursul de toamna organizat de {Caietul cu retete} si {Pastai de vanilie} !

You may also like

29 de comentarii

  1. Foarte faine si pozele superbe….doar o curiozitate, la reteta de cheesecake ai scris ca nu esti fan dovleac:)) ai devenit fan dupa cheesecake??? Oricum minunata prezentare ,like always:)

    1. Just me chiar asa e, nu eram fan, dar dupa cheesecake l-am descoperit mai bine si acum il folosesc la prajituri šŸ™‚ Mai am retete, sper sa apuc sa le postez.

      te pup

  2. Am crezut ca te supar cu intrebarea mea, oricum nu asta vroiam….eu cred ca asa suntem majoritatea din romania , ne strambam sa auzim de legume in prajituri,pt ca nu le-am cunoscut sub alta forma, dar lucrurile se schimba si ne deschidem mintea:))) acum si eu sunt deschisa la orice(aptoape orice) :)) o saptamana frumoasa sa ai…aici prin canada se anunta ploi toata saptamana…bleahhh! Te – am pupat!

    1. Nu m-am suparat deloc šŸ™‚ Chiar asa este, e greu sa accepta, legume in prajituri, la fel a fost si cu morcovul šŸ™‚

      Te pup si iti doresc si tie o saptamana frumoasa!

    1. Pentru a obtine piureul de dovleac se taie pe jumatate un dovleacul, se scot semintele, se presara putin zahar si s coace 1 ora pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un robot de bucatarie si se paseaza.

      Atat pentru blat cat si pentru frosting se foloseste piureul de dovleac astfel obtinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *