Pots de creme cu avocado



              Postarea aceasta o tot aman de cateva luni din diverse motive 🙂 Si recunosc ca era cat pe ce sa o aman si acum in fata unui desert cu ciocolata, dar gandindu-ma si la cei ce nu iubesc ciocolata (desi au si acestia de unde sa aleaga pentru ca sunt destule retete de dulciuri fara ciocolata pe blog) am zis sa o postez 🙂

         Este un desert simplu de facut si foarte bun, asta daca va place avocado pentru ca aroma lui este foarte pronuntata in acest desert.
 
Ingrediente:
4 galbenusuri
1 buc. avocado
150 g zahar
100 ml lapte
100 ml smantana lichida/ frisca lichida
1/2 pastaie de vanilie

Mod de preparare:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, apoi se adauga laptele si smantana si se omogenizeaza. La sfarsit se adauga piureul de avocado si extractul de vanilie.
Copozitia se repartizeaza in vase individuale de ceramica sau in cesti. Intr-o tava se aseaza o coala de hartie, apoi se pun vasele/cestile si se pune apa in tava cat sa ajunga la jumatatea lor. Tava se introduce in cuptor pentru 45-50 minute. Crema trebuie sa fie legata.
Se pune in frigider pentru minim 1 ora, apoi se serveste cu frisca batuta.

You may also like

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.