Sarmale in foi de varza acra

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Nu stiu daca doar la romani e asa, dar in momentul in care scade temperatura parca avem nevoie de mancare mai consistenta, cu mai multe grasimi. 
Imi plac sarmalele, dar numai in perioada rece šŸ™‚ Va prezint si voua reteta mea (de fapt a mamei, dar pusa in practica de mine).
O pueti incerca si voi, mai ales ca e weekend si poate vreti sa va rasfatati familia šŸ™‚

Ingrediente:
1 varza(acra) mare
3 linguri pasta de tomate
cimbru
foi de dafin
 Umplutura:
500 g carne tocata
150-200 g orez
1 ceapa
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
patrunjel verde
1 lingura boia dulce
sare, piper
(25 sarmale)
Mod de preparare:
Varza se desface in foi si daca acestea sunt prea mari se taie pe jumatate, eliminand si partea mai tare de langa cotor.
Cateva foi si partea de langa cotor se toaca marunt si se pun pe fundul vasului in care se fierb sarmamlele, iar peste se presara cimbru, foi de dafin si putina pasta amestecata cu apa.
Ceapa se toaca marunt, la fel si ardeiul. Se calesc impreuna in putin ulei, apoi se da deoparte, se adauga carnea, orezul spalat, condimentele si patrunjelul tocat marunt.
La capatul foii de varza se pune carne formata in mana, apoi impaturiti, aducand marginile laterale peste carne, apoi rulati.
Sarmalele formate se pun in oala, una langa alta. Daca faceti mai multe sa puneti intr-o oala mai ingusta, puneti acelasi strat de varza dupa fiecare rand de sarmale. Ultumul strat este de varza tocata, cimbru, foi de dafin si putina pasta amestecata cu apa.
Se pune apa pana la nivelul sarmalelor si se fierb la foc mic, in jur de doua ore. Pentru a testa daca sunt fierte, se scoate o sarma pe farfurie si se taie pe jumatate, verificand daca orezul si varza sunt facute.
Se servesc alaturi de mamaliguta si/sau smantana.

Weekend placut!

You may also like

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *