Biscuiti cu lamaie

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Astazi va prezint o reteta de biscuiti potriviti pentru Craciun. Cu siguranta micutii vostri se vor bucura sa vada acesti biscuiti colorati pe masa de sarbatori.
Sunt fragezi si aromati šŸ™‚
Mosul se va bucura sa-i gaseasca langa bradutul impodobit šŸ™‚ 
Ingrediente:
Biscuiti:
140 g unt
150 g zahar
2 oua
350 g faina
5 g praf de copt
coaja de la o lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
Crema:
50 g ciocolata alba
50 ml frisca lichida
1 lingura zahar
Mod de preparare:
 Biscuiti:
Toate ingredientele pentru biscuiti se pun intr-un bol si se mixeaza, obtinand o bila de aluat ce poate fi modelat.Se inveleste intr-o folie si se pune la rece pentru 30 minute. Din aluat se formeaza bilute, se pun in tava( tapetata cu hartie de copt) si se aplatizeaza cu o furculita.
 Se coc 10-12 minute, la temperatura medie.  Se coc in jur de doua tavi. Se lasa sa se raceasca complet.
Crema:
Ciocolata, vanilia, zaharul si frisca se pun intr-o cratita si se pun la foc mic, pana se omogenizeaza totul (trebuie sa se incalzeasca, nu sa fiarba!).  Amestecul obtinut se pune intr-un bol si se dala rece pentru cel putin o ora. Dupa ce a stat la rece se mixeaza la viteza mare pana devine cremoasa.
Pe biscuite se pune cate o jumatate de lingurita din crema, in centru, si se lipeste si celalalt biscuite, apasand usor pentru a distribui crema. Eu am dat marginile prin nuca de cocos si stelute de zahar.
Se pastreaza intr-o cutie metalica. Sunt bune dupa cel putin o zi de stat in cutie.

You may also like

6 comentarii

  1. A mor de pofta pot sa fac comanda pt copilasi mei, am inteles ca pot sa fac comada, cum pot sa fac minunati adorabili stau in apropiiere de buc.pup Gabriela

  2. arata super! fata draga, de unde ai asa idei minunate ?! multumesc, esti o adevarata salvatoare, pacat ca nu te-am descoperit mai devreme, dar mai bine mai tarziu decat nunca šŸ™‚ felicitari , retetele tale sunt un deliciu in bucataria mea. A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *