Mancare de fasole verde cu dovlecel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Aceasta ciorbita este una dintre preferatele mele, pe care o mananc cu placere, asta numai daca are multtt usturoi.
Este numai buna in post si dupa un bol din aceasta ciorbita sigur nu mai este nevoie de altceva.

Ingrediente:
600 g fasole verde (galbena)
1 dovlecel
1 ceapa
1 ardei rosu
1 morcov ras
200 g rosii cuburi
4-5 catei de usturoi
sare, piper
marar

Mod de preparare:

Intr-o oala se pune 1 litru de apa si o lingurita de sare; in momentul in care aceasta clocoteste, se adauga fasolea rupta, se opreste focul si se acopera cu un capac. Dupa 10 minute se scoate fasolea din apa si se scurge bine.

Intr-o oala se calesc legumele taiate (mai putin dovlecelul) si se adauga fasolea oparita si dovlecelul taiat cubulete. Se amesteca putin, apoi se pun doi litri de apa fierbinte. Se firbe pe foc mediu pana cand este gata fasolea; in acest moment se adauga rosiile si condimentele.
Se mai fierbe mancarea 5 minute, apoi se adauga mararul si daca este nevoie, sare si piper.

Se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa se odihneasca, apoi se serveste.
Mie imi place foarte mult sa o servesc cu mamaliguta calda 🙂

Pofta buna!

You may also like

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *