Oua umplute cu pate si sos de smantana

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

De pe masa de sarbatori nu puteau sa lipseasca ouale umplute cu pate 🙂 Este o reteta clasica de oua umplute, dar ceea ce este nou la ele este sosul. Am vazut undeva( nu stiu unde, dar dupa sarbatori o sa caut ca sa pot pune linkul) reteta prezentata in felul acesta si mi-a placut mult.
Au fost delicioase si au completat perfect masa de Craciun.
 

Ingrediente:
5 oua
Umplutura:
4 linguri pate
1 lingura crema de branza
2 linguri maioneza
sare, piper
patrunjel/marar
2 galbenusuri fierte 
Sos:
3 linguri smantana
1 lingura maioneza
2 linguri smantana lichida
2-3 linguri apa rece
marar
Ouale dgresate se fierb, se lasa sa se raceasca, apoi se curata, se taie in jumatati si s scoate galbenusul.
Pateul, branza, maioneza si galbenusurile faramitate se mixeaza la viteza maxima, apoi se condimenteaza si se asezoneaza cu verdeata. Umplutura se pune intr-un pos prevazut cu un dui si se umplu jumatatile de ou.
Toate ingredientele pentru sos se amesteca si sosul se toarna intr-un platou cu peretii putin ridicati. Deasupra se aseaza jumatatile de ou umplute. Se asezoneaza cu marar proaspat. Se pastreaza la frigider pana la servire.

You may also like

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *