Choux a la creme cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn
               E o zi de luni urata si mohorata! O noua saptamana, aceleasi ganduri si preocupari…! Putem sa facem ziua de luni sa fie mai frumoasa cu mici detalii, care fac diferenta 🙂
        Pentru a va face si voua ziua mai frumoasa m-am gandit sa pun reteta de choux a la creme cu ciocolata. Le-am facut de ceva timp, aveam mai multe poze, dar le-am sters din gresala, asa ca am ramas doar cu una.
            Nu stiu cat de mult reflecta aceasta realitatea, dar eu va spun ca sunt niste prajiturele gingase si delicioase.

Sa aveti o saptamana usoara, incalzita cu bucurii pentru suflet!
 

Ingrediente:

Aluat:
150 ml ulei
150 ml apa
1 lingurita zahar
150 g faina
30 g cacao
4 oua mari
1 praf de sare
Crema:
150 g ciocolata neagra
200 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
3 linguri cacao

Glazura:
100 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
30 ml apa fierbinte


Aluat:
Intr-o cratita se pune apa, uleiul,
zaharul si sarea; in momentul in care clocoteste se adauga faina amestecata cu cacaua, in
„bloc” (toata odata), se micsoreaza flacara si se amesteca pana se
formeaza o bila de alua. Se opreste focul si se lasa sa se rcaesca.
Cand aluatul este racit, se adauga
ouale, amestecand foarte bine dupa fiecare, inainte de a adauga
urmatorul ou. La sfarsit se obtine un aluat cremos si lipicios. Aluatul
se pune intr-un posh cu un capat pentru decorat si se spriteaza rozete
in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre ele.

 Se vor coace doua tavi. Tava se
introduce in cuptorul prencalzit pentru 20-25 minute( in primele 10
minute la tem de 180 grade Celsius, apoi la 150-160 grade C). Nu se
deschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca in cuptor, apoi se
reaprinde si se coace cealalta tava.

Crema:

  Ciocolata rupta bucati se pune intr-o
cratita cu 100 ml frisca lichida si se pune pe foc mic, pana se topeste
ciocolata. Glazura obtinuta se lasa sa se racoreasca, apoi se lasa la
frigider pentru 2 ore. Dupa ce a stat la rece se mixeaza bine, se adauga
zaharul pudra, cacaua si restul de frisca lichida. 

   Glazura:

  Ciocolata rupta bucati se pune in
cratita cu frisca lichida si se lasa pe foc mic pana se topeste
ciocolata. Se trage cratita de pe foc si se adauga apa fierbine, se
amesteca cu o lingura de lemn sau un tel. Glazura se lasa sa se
racoreasca.

 
 Gogoselelor li se taie capacelul si se
spriteaza crema,apoi
se pune capacelul sise pune cate o lingurita de glazura. 
 Se pastreaza in frigider pana la servire.

 â™¥â™¥â™¥

You may also like

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *