Cinnamon Rolls

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Cinnamon Rolls sunt niste rulouri cu scortisoara delicioase, dar eu cred ca glazura le face irezistibile. Este greu sa te opresti din mancat, mai ales cand sunt caldute si cu glazura de branza putin rece…o nebunie šŸ˜›
Le-am facut in urma cu vreo 2 ani si de atunci ma tot gandesc la ele, la cat de delicioase au fost šŸ™‚
Le-am refacut intr-o seara rece, cand vroiam sa am in casa miros de scortisoara si aluat copt šŸ™‚ 
Pentru ca nu aveam cum sa fac poze seara si pana a doua zi nu ar mai fi aratat la fel, am oprit vreo 6 rulouri, le-am pus pe un suport de lemn, le-am aacoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider pana a doua zi. Vreau sa va spun ca au iesit mult mai pufoase si mai frumoase decat cele facute seara, asa ca daca vreti le puteti pastra la frigider si le coaceti cand aveti timp sau dimineata, sa le aveti calde pentru micul dejun.
 ā™„
Acestea fiind spuse, eu zic sa trecem la reteta!



Ingrediente:
(15 buc)
Aluat:
2 oua
150 g zahar
100 g unt
100 ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie
600-650 g faina
10 g drojdie uscata
coaja rasa de lamaie

Umplutura:
200 g zahar tos (e mai bine daca aveti brun)
2 linguri scortisoara
50 g unt topit

Glazura:
100 g unt
100 g crema de branza
100 ml lapte condensat
100 g zahar pudra
1 lingurita scortisoara


ā™„
Mod de preparare:
Aluat:

 Ingredientele uscate se
amesteca, la fel si cele lichide. Intr-un castron incapator se pun
ingredientele uscate, se face o adancitura in mijloc si se toarna
ingredientele umede; se amesteca cu o lingura de lemn(cat se poate),
apoi se framanta cu mana 15 minute.

 Aluatul se lasa in castron, intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.

         Aluatul dospit se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde intr-un dreptunghi.

Zaharul se amesteca cu scortisoara.
Untul se topeste si se unge foaia cu el,apoi se presara amestecul de zahar si
scortisoara; se ruleaza cat mai strans cu putinta si se taie rulouri
cu ajutorul unui fir de ata.

 Rulourile se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa dospeasca inca 20 minute.

Intre timp se porneste cuptorul. Tava se aseaza pe nivelul din mijloc,iar dedesubt se pune o cratita cu apa calda.
 Rulourile se coc aprox 35 minute, la foc moderat(nu mariti focul )
Glazura:
Intr-un blender se pune crema de branza si laptele condensat; se amesteca putin. Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga cate putin din amestecul de lapte si branza. La sfarsit se adauga scortisoara. Glazura trebuie sa fie lichida. 
P.s: In cazul in care se taie glazura, atunci o puneti cateva secunde la miscrounde si o amestecati bine cu un tel.

Rulourile se scot din cuptor si se lasa 5 minute s se rcoreasca, apoi se toarna glazura deasupra.
Se servesc calde sau reci, dupa preferinta.  

Se poate  presara cu nuca tocata.
Spor la gatit!!!

You may also like

4 comentarii

  1. Minunate! cam cate au iesit din aceasta reteta (buc. sau portii)? Puteti specifica acest lucru pentru retele care le postati?
    Multumesc frumos.

  2. Buna. Am incercat sa le fac si eu dar mi se pare prea multa faina pentru cantitatea de lichide. A iesit un aluat pe care abia l-am putut framanta. Am mai incercat un aluat dar de data aceasta in robotul de bucatarie si cu 500 gr faina si a iesit bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *