Mini prajituri cu ciocolata si sos de cirese

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


Astazi avem un desert rapid cu ciocolata si un sos delicios 🙂 Este adevarat ca eu am facut desertul in vara, cu fructe proaspete, dar va garatez ca merge de minune si cu fructe din compot sau congelate.
Cu acest desert o sa aveti o dimineata sau o seara perfecta ♥♥♥


Ingrediente:
(5 portii)
3 oua
180 g zahar
120 g ciocolata
100 g unt
60 g faina
3 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie

Sos de cirese:

300 g cirese( din compot, congelate sau proaspete)
150 g zahar
50 ml apa
1 lingurita amidon

Mod de preparare:

           Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi duleaza volumul. Ciocolata rupta bucati se pune intr-un castron impreuna cu untul si se opeste pe bain marie sau la microunde pana este omogen; amestecul se toarna peste cel de oua si se amesteca bine. Se adauga faina si se omogenizeaza.
            Formele se ung cu unt si se tapeteaza cu cacao; se toarna compozitia. Formele se aseaza intr-o tava si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 15-18 minute, la temperatura medie.
 Ciresele fara samburi se pun intr-o cratita impreuna cu apa si zaharul. Cand zaharul se dizolva si scade putin sosul, se dizolva amidonul in doua linguri cu apa si se toarna in cratita, amestecand incontinuu. Dupa ce sosul ajunge la consistenta dorita il luam de pe foc.
Prajiturile nu se rastoarna din forma; se serveste cu sos de cirese.

 

You may also like

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *