Paste cu nuci si caramel

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Astazi va propun o reteta mai neobisnuita, pe care am facut-o anul trecut 🙂 Ramasesem cu paste fierte si aveam caramel in frigider, asa ca am facut o combinatie nemaipomenita 🙂 
Am adaugat niste nuci, stafide si bucati de ananas si a fost un desert de vis
🙂

Ingrediente:
200 g fusilli
100 g nuca maruntita
3-4 rondele ananas
50 g stafide(optional)
100 g zahar
50 g unt
50 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
  Pastele se fierb in apa clocotita conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec pe sun un jet de apa.
  Intr-o cratita se pune zaharul si se caramelizeaza la temperatura mica; cand este gata se adauga untul si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga smantana pentru frisca si se amesteca incontinuu 2-3 minute.
  Se opreste focul, se adauga stafidele inmuiate si bucatele de anans, apoi pastele si nucile. Se imbraca pastele in sos si se servesc caldute.

You may also like

3 comentarii

  1. Ce idee interesantă! Nu ştiu de ce, dar tot timpul am asociat în minte pastele cu ceva sărat. Deşi am mâncat în copilărie macaroane cu brânză de vaci şi zahăr sau cu pesmet şi zahăr.
    Oricum, trebuie încercată invenţia ta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *