Tort cu mousse de ciocolata si cafea

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

 

 

A mai trecut un an din viata mea si cu aceasta ocazie se schimba si prefixul, ceea ce inseamna ca am imbatranit 🙂
Cred ca de acum o sa-mi sarbatoresc ziua doar din 10 in 10 ani, poate trece mai greu timpul.

Pe voi va servesc cu o felie de tort delicios, pe gustul meu si sper ca si pe gustul vostru 🙂
Pozele nu sunt reusite, dar promit ca o sa ma revansez in acest sens  ♥

 
  

La multi ani mie si tuturor celor ce isi serbeaza ziua de nastere astazi
♥♥♥
Ingrediente tort cu mousse de ciocolata si cafea :
Blaturi :
(2 buc. cu diametrul de 18 cm):
3 oua
100 g zahar
50 ml ulei
80 ml lapte
150 g faina
10 g praf de copt
2 linguri cacao (olandeza)
1 plic ness
Mousse de ciocolata:
2 galbenusuri
150 ml lapte
1 si 1/2 lingura amidon
100 g zahar
1/2 pastaie vanilie
100 g ciocolata neagra
10 g gelatina
150 ml frisca
Mousse de ness:
2 galbenusuri
150 ml lapte
1 si 1/2 lingura amidon
100 g zahar
1/2 pastaie vanilie
1 plic ness
10 g gelatina
150 ml frisca
Glazura:
150 g ciocolata
3 linguri frisca lichida
50 ml apa fierbinteDecor:
ciocolata(cu alune) tocata
migdale
inimioare rosii

 

Mod de preparare tort cu mousse de ciocolata si cafea:
Ouale se separa; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga uleiul si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in compozitie. La sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma, cu o spatula.
In acest moment se imparte compozitia in doua parti egale. Intr-o parte se pune nessul si se amesteca usor, pentru a nu se lasa compozitia, iar in cealalta parte cacaua cernuta.
Cele doua blaturi se coc pe rand, intr-o forma cu diametrul de 18cm, tapetata cu hartie de copt pentru aprox. 15 minute.
Mousse de ness:
 
 Laptele se pune impreuna cu extractul de vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu
zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine.
Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga praful de ness. Se lasa sa se racoreasca.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri de apa rece si se lasa pana o absoarbe, apoi se pune la microunde pentru cateva secunde. Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri de crema, apoi se incorporeaza si restul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta spuma.
Mousse de ciocolata:
 Laptele se pune impreuna cu extractul de vanilie, intr-o cratita, si se incalzeste. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva si ouale devin cremoase, apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele incalzit se toarna, in fir subtire, peste crema de oua si se amesteca bine.
 Compozitia obtinuta se pune din nou in cratita si se se pune pe flacara mica; se amsteca incontinuu cu un tel pana se ingroase ca o budinca, apoi se opreste focul si se adauga patratelele de ciocolata. Se lasa sa se racoreasca.
Gelatina se pune intr-o ceasca cu 2 linguri de apa rece si se lasa pana o absoarbe, apoi se pune la microunde pentru cateva secunde. Gelatina se amesteca cu 2-3 linguri de crema, apoi se incorporeaza si restul. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta spuma.
Blatul de ness se aseaza pe o farfurie, se insiropeaza si apoi se pune inelul tavii. Se pune mousse-ul de ciocolata si se niveleaza, apoi se pune blatul de ciocolata insiropat si ultimul strat este mouss-ul de ness. Se lasa la frigider pentru cel putin 2-3 ore (cel mai bine este peste noapte).
Dupa ce s-a intarit crema, se poate desface inelul, cu ajutorul unui cutit.
Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune in cratita cu frisca lichida si se lasa pe foc mic pana se topeste ciocolata. Se trage cratita de pe foc si se adauga apa fierbine, se amesteca cu o lingura de lemn sau un tel. Glazura se lasa sa se racoreasca.
Tortul se aseaza pe un gratar (sau un castron) deasupra unei tavi. In centru se toarna toata glazura si se nivelaeza cu ajutorul unui cutit (trebuie sa aveti grija sa se imbrace si marginile. Se lasa sa se intareasca glazura la temperatura camerei pentru ca daca o bagati direct la frigider o sa vedeti pe suprafata ei apa.
Eu am decorat-o cu inimioare rosii si migdale, iar la baza cu ciocolata si alune de padure.
Ps. Ingredientele sunt pentru un tort cu diametrul de 18 cm, daca vreti sa il faceti de 24-26 cm, mai faceti jumatate de portie pentru fiecare nivel al tortului. 

 

 

 

Salvează

You may also like

41 de comentarii

  1. La multi ani plini de sanatate si bucurii Andreea draga!! Tortul este minunat, plin de arome si culoarea, ti se potriveste perfect! Este un cantec care zice asa: "Tanar vreau mereu sa fiu, sa traiesc asa cum stiu…ca la 20 de ani" 😛 Frumoasa varsta 😉

  2. La Multi Ani Andreea!!! Ai un blog minunat cu poze si retete minunate!:X Iti doresc multa sanatate, fericire, iubire si toate visele sa ti se implineasca!:-*

  3. Arata superb tortul! cum adik pozele nu sunt reusite? sunt extra super! Il salvez la bookmarks ca imi place tare mult cafeaua si in combinatia asta e un deliciu! Am facut si eu un tort de revelion in genul acestuia, putin altfel!
    mersic pentru reteta!
    pupicei
    PS: viziteaza-ma si pe mine! poate o sa iti placa, eu sunt la inceput 🙂

  4. Cautand o reteta de tort, mi-am amintit de blogul acesta pe care nu mai fusesem de luni de zile. Am rasfoit putin si am pus ochii pe tortul asta care arata superb si nu are cum sa nu fie si delicios. M-am inarmat cu ingredientele, rabdare si speranta si… la drum… Asta seara am facut blaturile. Mi au iesit grozave, mai ales ca am fost cam sceptica vazand cantitatea putina de aluat pe care am intins-o in tava, si faptul ca am scapat cam mult ulei 🙂 Sambata fac crema si glazura. sper sa imi iasa la fel de bine. 🙂 Iulia

    1. Bine ai revenit pe blog 🙂 Sper ca de aceasta data sa il salvezi <3

      Tortul este delicios si destul de usor de facut, chiar daca pare mai complicat din cauza celor doua mousse-uri si blaturi. Iti dau un pont pentru crema: poti sa le faci in acelasi timp, folosind 4 galbenusuri si restul ingredientelor pentru crema de oua, apoi imparti compozitia in doua parti egale si adaugi ciocolata respectiv ness-ul. Apoi gelatina si frisca la fel ca in reteta.
      Te astept cu rezultatul 🙂

      Paste fericit!

  5. Am revenit cu rezultatul fina, desi cam tarziu. Tortul a iesit nemaipomenit, crema/cremele au fost delicioase si "au stat", dasi glazura nu prea 🙂 Data viitoare am de gand sa il simplific, sa fac blatul de cacao si crema de ness 🙂 oricum, multumesc pentru reteta… deliciaosa 🙂 iulia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *