Cupcakes cu ciocolata si zmeura

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

                Cred ca am devenit dependenta de minunatiile astea mici si frumoase pentru ca in ultima perioada daca nu am idee ce dulce sa fac, imi vine instantaneu ideea de „cupcakes”.
                   Se fac repede si in mii de combinatii, asa ca ma scot mereu din incurcatura 🙂
              Astazi va prezint o reteta cu ciocolata si zmeura, o iubire mare intre ele si mine 🙂

Ingrediente:
(12 buc)

2 oua
100 g unt
150 g zahar
60 ml lapte batut
50 g ciocolaa neagra
250 g faina
2 linguri cacao olandeza
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita esenta de rom/ vanilie

5-6 linguri gem de zmeura

Ganache de ciocolata cu zmeura:
250 g ciocolata alba
125 ml frisca lichida
100 g zahar pudra
4 linguri dulceata de zmeura, fara samburi

Mod de preparare:
Baza:
Ouale
se amesteca cu zaharul si laptele batut. Ciocolata se topeste impreuna
cu untul si se pune peste amestecul de oua. Toate ingredientele uscate
se amsteca bine si se cern in compozitia lichida. Se amesteca cu un tel
pana se omogenizeaza totul. Compozitia este destul de densa.
In
foma pentru muffins se aseaza hartiute si se pune o lingura generoasa de
aluat (hartiuta trebuie sa fie umpluta doar 2/3 ). Se coc la foc mediu
pentru 12-15 minute(nu trbuie sa fie uscate). Se scoate tava din cuptor
si se lasa sa se raceasca.
In mijlocul muffins-ului se face o adancitura, cu o lingurita sau cutit si se pune cate o lingurita de gem.

Ganache de ciocolata:

Frisca
si ciocolata bucati se pun
intr-un vas pe bain-marie pana se topeste ciocolata. Se
lasa crema la frigider pentr 1-2 ore, apoi se mixeaza, adaugand treptat
zaharul pudra. La sfarsit se pune dulceata de zmeura si se amesteca cu o
spatula.
Intr-un posh prevazut cu un dui se pune crema si se decoreaza cupcakesi.

Se decoreaza cu dulceata de zmeura si decoratiuni din pasta de zahar.

 

You may also like

24 de comentarii

  1. Foarte expresive pozele! Si tare dragalase sunt cupcake-urile tale! Te rog sa imi spui ce ciocolata alba folosesti pt ganache caci am avut surpriza sa nu se aereze compozitia de frisca+ciocolata.
    Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *