Vin din nou cu o reteta dulce! Tre buie sa recunosc ca in ultima vreme nu prea am gatit nimic care sa merite atentia obiectivului, asa ca ne delectam cu dulciuri š Si ce dulciuri…cupcakes. In ultima vreme am devenit cam dependenta de ele si se regasesc des in frigiderul meu!
Acestea sunt pregatite pentru un proiect frumos, care speram sa prinda viata ā„
Ingrediente:
Baza:
50 g unt
150g zahÄr
1 ou
100 ml lapte batut
50ml vin spumant/sampanie
50 g ciocolatÄ albÄ
1 ou
100 ml lapte batut
50ml vin spumant/sampanie
50 g ciocolatÄ albÄ
1 lingurita esenta de vanilie
200-230g faina
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Frosting:
350 g unt (80-82% grasime)
300 g zahar pudra
30 ml vin spumant
50 g ciocolata alba
1 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
Baza:
Ciocolata se topeste pe bain marie; untul se mixeaza cu zaharul pana devine cremos, apoi se adauga ciocolata topita si se omogenizeaza. Se pune oul si se mixeaza pana se incorporeaza foarte bine si rezulta o compozitie spumoasa. Se adauga vinul si senta de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu si se cerne in compozitia lichida. Se amesteca usor, cu o spatula sau un tel (nu este bine sa mixati cu mixerul deoarece raman goluri de aer si o sa aveti gauri in aluat).
In forma pentru muffins se pun hartiute si se umple doar 2/3 din inaltimea hartiei (daca puneti mai mult, o sa creasca peste hartie si o sa aiba un aspect inestetic). Se coc in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Frosting:
Untul se mixeaza la viteza mica pana devine cremos, apoi se adauga zaharul pudra, cernut si se continua mixarea, la viteza mica pana se obtine o crema spumoasa. In timp ce mixati la viteza mica, adaugati cate o jumatate de lingura de vin spumant, pana il incorporati pe tot. La sfarsit se pune ciocolata alba topita si racita. O sa rezulte o crema densa, dar cremoasa.
Se pune colorant, sau nu si se decoreaza cupcakes-urile. Eu le-am decorat cu bilute argintii si floricele din pasta de zahar.
DacÄ nu aveČi suficient timp sa pregÄtiČi reČeta sau vreČi sa oferiČi un cadou cuiva drag, va aČteptam comenzile la adresa de mail: anca@happydeco.ro sau http://www.happydeco.ro/briose-cupcakes-prajituri.html
18 comentarii
foarte frumusele cupcakes-urile! bafta si in noul proiect!
Multumesc Ophelia, mi-au placut si mie extrem de mult, simple si delicate š
Sunt senzationale sincer!
Multumesc Rocsy, esti draguta š
Superbe!!! Cred ca sunt si delicioase!
Cristina sunt foarte bune si extrem de usor de facut š
Te pup!
ce frumoase sunt!
Multumesc Adnia!
Sampanie si vanilie? Combinatie perfecta!
Teo ma bucur ca e pe gustul tau ā„
fara cuvinte multe,SUPERBE!!!!!
Multumesc Yaya ā„ Ma bucur ca iti plac š
Frumoase si delicioase.
Multumesc š
De revista ! Ce dui ai folosit la frosting ?
Multumesc,
Mihaela
Am folosit Wilton, 2F, dimensiune medie š Aici gasesti un videoclip: http://www.youtube.com/watch?v=B7WQIHzpO5E
Daca nu am lapte batut ce pot sa folosesc? Multumesc frumos!
Iaurt