Nuci umplute

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

                 Astazi avem un dulce bine cunoscut din copilarie, adica nuci umplute šŸ™‚ Eu le-am facut de sarbatori, dar abia acum le postez. Pe blog mai exista o reteta asemanatoare, dar am refacut-o pentru ca vroiam poze mai noi si mai frumoase, care sa reflecte cat de bune sunt šŸ™‚
                  Mie mi se par usor migaloase, dar merita efortul pentru ca sunt un desert minunat, mai ales daca rezista cateva zile pana se inmoaie bine cojile de la crema de vanilie. Ale mele au rezistat pentru ca le-am pus bine si le-a scos abia de Craciun šŸ™‚

Ingrediente:
Coji:
2 oua
100 g unt
150 ml ulei
150 g zahar
550 g faina
5 g praf de copt
1 lingurita esenta de vanilie/rom
Crema:
300 ml lapte
 150-180 g zahar
3 linguri amidon
150 g unt
1 lamaie( zeama si coaja)
Mod de preparare:
 Coji:
Ouale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga untul topit si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne in bol. La sfarsit se adauga esenta de vanilie. Trebuie sa rezulte un aluat fraged, usor demodelat. Din aluat se rup bucatele mici si se formeaza bilute.
Forma se unge cu unt/ ulei si se pune direct pe flara pentru a se incinge. Cand este gata, se pune cate o bila de aluat in fiecare forma, apoi se inchide si se pune din nou pe flacara. Se coace aprox. 2 minute pe fiecare parte. Se pun cojile intr-un bol si se continua pana se termina aluatul.

Crema:
Amidonul se dizolva in putin lapte, apoi se amesteca cu restul de lapte si cu zaharul. Se toarna amestecul intr-o cratita si se  pune pe foc mediu, amestecand incontinuu cu un tel, pana se ingroase ca o budinca. Se lasa sa se raceasca. Untul se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra, apoi se incorporeaza, treptat, cate o lingura din crema racita. La final se rade coaja de la lamaie si se adauga cate putin din zeama ei.
Cu aceasta crema se umplu nucile, apoi se pudreaza cu zaar pudra. Se servesc dupa cel putin 24 de ore.

O zi de vineri cat mai mica si un weekend placut ā™„ā™„ā™„

You may also like

25 de comentarii

    1. Intre timp am aflat ca are soacra mea (desi Piata Obor e foarte aproape de mine)deci clar in weekend incerc, multumesc mult, weekend placut si inca o data felicitari, pozele sunt absolut superbe!

    2. imi salvez si eu reteta, poate o incerc in weekend. dar, daca tot ai uitat sa treci zaharul la ingrediente pt crema, de ce nu corectezi postul? pentru ca nu toti cei care incearca retete de pe net citesc toate comentariile cu atentie. si nu e deloc profi sa ai retete incomplete pe blog…

    1. Ma bucur ca am gasit si eu retetele de saratele si nuci sa mai pot pune la treba saracile mele forme ca daca nu erau din aluminiu le minca rugina prin beci.Maine le pun la treaba.Din partea mea aveti cele mai multe multumiri,insa daca ati putea posta si reteta de la ecleruri tot pentru forma de aragaz as-i fi forte bucuros si forma nu ar mai plange ca pe ea nu o folosesc.Au fost uitate vreo 20 de ani si cred ca tare sar bucura.Va multumesc.

  1. La ingredientele pt coji scrie doar unt, dar la preparare scrie ca se adauga untul si uleiul! Poti specifica cantitatea,te rog?Sper sa imi iasa de data asta..n-am avut niciodata succes la ele, ies foarte sfaramicioase! Merci anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *