Biscuiti cu ciocolata

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn


    
Afara este o vreme minunata, de poveste, cu miros de primavara si raze gingase de soare. Este exact ceea ce imi doresc, o primavara frumoasa, cu soare, dar si adieri de vant, cu miros de iarba si copaci infloriti (abia astept sa vad florile gingase din pomi) 🙂
Intr-o dupa-amiaza asa frumoasa, merita sa ne rasfatam cu un biscuit si o cana de cafea sau lapte. Si cum altfel sa fie biscuitii daca nu cu ciocolata?!

Ingrediente:
200 g zahar
2 oua

200 g unt

350 g faina
1 lingura cacao
100 g ciocolata neagra
100 g picaturi de ciocolata
esenta de vanilie

Mod de preparare:

Untul se mixeaza cu zaharul pana devine usor cremos, apoi se adauga ouale si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu o lingura de cacao neagra si se amesteca.
La sfarsit se adauga vanilia, picaturile de ciocolata si ciocolata tocata grosier. Compozitia obtinuta se pune la rece entru 30 minte.
Din compozitie se formeaza bilute( nu este un aluat tare, asa ca trebuie sa aveti mainile umede) si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, la distanta intre ele si se coc pentru 12-17 minute.

Se pastreaza in cutii inchise.

♥ Spring!

You may also like

6 comentarii

  1. Salutare si multumesc frumos pentru reteta.

    As avea o intrebare in legatura cu aceasta propozitie "La sfarsit se adauga vanilia, picaturile de ciocolata si tocata tocata grosier." prin "tocata tocata grosier" te referi la ciocolata taiata grosier, corect? Cat despre picaturile de ciocolata ce sunt acestea mai exact?

    Iar daca nu am mixer, pot sa topesc ciocolata la bain-marie si o sa adaug in compozitie?

    O zi placuta iti doresc si iti multumesc pentru timpul tau!

    1. Da, este vorba de ciocolata tocata grosier 🙂 Picaturile de ciocolata se gasesc in comert, in hipermarketuri, dar nu sunt oblogatorii.
      Daca nu ai mixer procedezi la fel, doar ca freci foarte bine unul si zaharul cu un tel/lingura. Ciocolata o toci si o adaugi in compozitie, ea trebuie sa ramana intreaga si se topeste la cuptor!

      Sa ai spor!

      Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *